Nole spreman za finale Dejvis kupa


Photo: Darko Vojinović

Od velikog finala Dejvis kupa dele nas svega tri dana.

U periodu od 3. do 5. decembra srpski momci ukrstiće rekete sa devetostrukim šampionima ovog takmičenja, Francuskom, sa ciljem da po prvi put u istoriji srpskog tenisa podignu Salataru.

Selektor Bogdan Obradović je za okršaj protiv Francuza odabrao najbolju četvorku Srbije: Novaka Đokovića (3), Viktora Troickog (30), Janka Tipsarevića (49) i Nenada Zimonjića (četvrti teniser sveta u dublu).

“Imao sam nekoliko dana da se odmorim, dobro sam trenirao i biću spreman za ove mečeve. Mislim da neće biti prevelike razlike u odnosu na prethodne duele u Dejvis kupu. Igramo pred svojom publikom, biće odlična atmosfera, jedina prava razlika je što nam je ovo prvo finale. Publika može samo da pojača uzbuđenje i da nam prenese pozitivnu energiju. Podrška sa tribina može biti krucijalna”, poručio je Novak na današnjoj konferenciji za štampu.

Sa druge strane, trikolori će nastupiti u sastavu: Gael Monfis (12), Mikael Lodra (23), Žil Simon (42) i Arno Klemon (78). Pored njih, sa ekipom je doputovao i Rišar Gaske.

„Za Francuze je i dobro što Conga ne igra, jer nije u pravoj formi zbog povrede i ne može da pruži maksimum. Na drugoj strani, Monfis je u životnoj formi, Gaske i Simon su odlični igrači, a Lodra je odigrao sezonu karijere. Francuzi imaju raznovrsnu ekipu, svi mogu da igraju singl i dubl. Ipak, ne bavimo se previše njima, spremamo se za našu igru”, rekao je Nole.

Da se podsetimo, Srbija je na putu do finala Dejvis kupa savladala redom SAD, Hrvatsku i češku, dok su naši rivali bili bolji od Nemačke, Španije i Argentine.

U četvrtak od 12:15h u Beogradskoj Areni obaviće se žreb. Prvog dana takmičenja u petak, 3. decembra od 14 časova odigraće se dva singla. Dubl meč je planiran za subotu od 15 časova. Poslednjeg dana, u nedelju na programu su preostala dva singla sa početkom od 13 časova.

Srbija će tako biti u prilici da postane trinaesta zemlja osvajač Dejvis kupa.

Podeli post