Nole trofejom otvorio novu sezonu!

Drugu godinu u nizu Novak je nepobediv u Abu Dabiju!

U velikom finalu petog izdanja egzibicionog turnira „Mubadala World Tennis Championship“ najbolji teniser sveta je posle tri uzbudljiva seta savladao još jednog Španca, Nikolasa Almagra (11) rezultatom 6:7 (4:7), 6:3, 6:4.

Od samog početka duela i Novak i Almagro su se odlučili za ofanzivnu igru. Tokom prvih dvanaest gemova finalisti su bili ravnopravni na terenu. Iako je Novak imao prednost od 3:1 u taj-brejku, Almagro je uspeo da preokrene situaciju u svoju korist i dođe do osvajanja uvodnog seta rezultatom 7:4.

Novak je „pojačao“ u drugom setu, a rezultat u vidu brejka je stigao već u uvodnom gemu. Španski teniser se revanširao u narednom i izjednačio na 1:1. I treći gem bio je brejk, pripao je Novaku koji je tako zaustavio seriju. U poslednjem, devetom gemu drugog seta prvi teniser sveta je treći put oduzeo servis Almagru i posle 6:3 uveo meč u odlučujući set.

Do četvrte pobede nad Almagrom Novak je stigao brejkom u poslednjem gemu okršaja, kada je oduzeo servis rivalu i došao do svog drugog trofeja u Abu Dabiju, čime je na fenomenalan način ušao u novu sezonu.

„Bilo je ovo još jedno fantastično iskustvo za mene. Odigrao sam dva odlična meča protiv vrhunskih protivnika. Svaka čast Niku, bio je ovo sjajan duel, dobro smo se zabavili. Hvala svima što ste došli i podržali obojicu danas. Još jednom ste pokazali koliko vi u Abu Dabiju poštujete tenisere i vrhunske sportiste. Nadam se da ćemo se videti i sledeće godine“, rekao je Novak na ceremoniji proglašenja pobednika.

Nema odmora za Noleta. Za nekoliko sati srpski teniser će napustiti Ujedinjene Arapske Emirate i uputiti se ka australijskom kontinentu gde će već 31. decembra od 5 časova ujutru po našem vremenu odigrati svoj prvi meč u okviru Hopman kupa protiv Italijana Andreasa Sepija.

Da podsetimo, Nole i Ana će se kao prvi nosioci takmičiti u okviru grupe A, gde se nalaze još i Italija (3), Nemačka (5) i domaćin Australija (8).

Italiju će predstavljati Andreas Sepi i Frančeska Skjavone, Nemačku Tomi Has i Tatjana Malek, Australiju Bernard Tomić i Ešli Barti.

Raspored mečeva (po redu: ženski singl, muški singl, mešoviti dubl ako bude 1:1 posle singlova) izgleda ovako:

31.12.2012. Srbija – Italija (od 03.00h ujutru po našem)
02.01.2013. Srbija – Australija (od 10.45h ujutru po našem)
04.01.2013. Srbija – Nemačka (od 10.45h ujutru po našem)
05.01.2013. Finale – pobednik grupe A vs pobednik grupe B (od 10.45h ujutru po našem)

Fotografija: AP

Podeli post