Nole rutinski do 2. kola Rolan Garosa

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na ovogodišnjem Rolan Garosu, koji se od 27. maja do 10. juna igra u prestonici Francuske, Parizu.

Prvi nosilac turnira je posle 2 časa i 4 minuta igre savladao 97. tenisera sveta, Potita Staraćea iz Italije rezultatom 3:0, po setovima 7:6 (7:3), 6:3, 6:1.

„Nisam očekivao lak meč protiv Potita, koji se jako dobro snalazi na šljaci. Ipak odigrao sam dobro, s obzirom na to da sam odigrao prvi meč na ovogodišnjem Rolan Garosu“, rekao je Novak nakon meča.

Prvi set protekao je bez brejkova, da bi Novak sigurnijom igrom u taj-brejku došao do vođstva od 1:0. Drugi set Novak je prelomio brejkom u petom gemu, koji je kasnije udvostručio u poslednjem. Treći set Novak osvaja lagano sa 6:1.

“Pritisak je uvek prisutan. To može da bude dobro, da bude izazov. Ići ću korak po korak. Sada je stvarno rano da govorimo da li ću eventualno osvojiti trofej, mada je to definitivno moj glavni cilj”, rekao je Novak.

Statistika meča: as poeni (6-4), direktni poeni (39-25), neiznuđene greške (19-27), ukupno osvojenih poena (108-77).

U drugom kolu Otvorenog prvenstva Francuske, Novak će igrati protiv Blaža Kavčiča (99).

Teniser iz Slovenije u prvom kolu eliminisao je dobitnika vajld karte, Lejtona Hjuita.

Biće to njihov drugi međusobni susret, duel dvadesetpetogodišnjaka. Novak je savladao Slovenca u njihovom jedinom dosadašnjem meču, u četvrtfinalu turnira u Beogradu 2011.godine, rezultatom 6:3, 6:2.

Photo: Getty Images

Podeli post