Nole protiv Berdiha u 55. finalu u karijeri!

Nole u 55. finalu u karijeri!

Bez izgubljenog seta Nole se plasirao u finale ATP turnira u Dubaiju!

U okviru prvog polufinala u Ujedinjenim Arapskim Emiratima najbolji teniser sveta savladao je četvrtog nosioca, Huana Martina del Potra iz Argentine rezultatom 6:3, 7:6 (7:4).

Susret na centralnom terenu trajao jedan čas i 44 minuta.

Tokom prvih pet gemova meča teniseri su prikazali ravnopravnu igru. Jedinu šansu za brejk Novak je iskoristio u šestom gemu, poveo sa 4:2, potom i 5:2. Nakon 35 minuta igre uvodni set pripao je Novaku rezultatom 6:3.

Uspešniji na startu drugog seta bio je Del Potro, koji je posle brejka u drugom gemu stigao do 3:0. Usledio je fantastičan povratak Novaka u duel u vidu pet uzastopnih gemova. Pri vođstvu od 5:4 Novak je servirao za meč, Argentinac je zaigrao na sve ili ništa i to mu se isplatilo. Dolazi do drugog brejka u setu i poravnava rezultat na 5:5. Set je otišao u taj-brejk koji je pripao Novaku rezultatom 7:4 nakon samo jednog mini brejka.

„Veoma sam zadovoljan igrom i načinom na koji sam odigrao u teškim trenucima. Ostao sam miran i verovao sam da mogu da pobedim u dva seta. Razmišljao sam pozitivno i bio sam samouveren, i to je rezultiralo veoma dobrim nastupom“, rekao je Novak posle duela.

Pobeda u polufinalu je Novakov dvanaesti uzastopni dobijeni meč u 2013. godini.

U borbi za 36. titulu u karijeri, a četvrtu u Dubaiju, Novak će u subotu od 16 časova po našem vremenu igrati protiv trećeg nosioca Tomaša Berdiha koji je eliminisao Rodžera Federera rezultatom 3:6, 7:6, 6:4.

Srpski teniser je dominirao protiv Berdiha u prethodnih trinaest duela, 12-1.

„Želim da osvojim ovu titulu, i protiv koga god da igram sutra, trudiću se da uživam u meču i boriću se da dođem do trofeja. Mislim da će biti neizvestan meč, uzbudljiv za gledaoce. Tomaša ako servis dobro služi, može da pobedi bilo koga. Pokazao je to više puta, tako da ću morati da pružim svoju najbolju igru“, rekao je Novak o sutrašnjem finalu.

S obzirom da je danas počeo treći mesec 2013. godine, Nole vam poklanja desktop kalendar (pozadinu) za mart. Da biste ga preuzeli kliknite ovde.

Fotografija: EPA

Podeli post