Nole u četvrtfinalu „BNP Paribas Masters“-a

Nole u četvrtfinalu "BNP Paribas Masters"-a

Šampion turnira u Parizu iz 2013. i 2014. godine sve je bliži samoj završnici poslednjeg Mastersa sezone.

U osmini finala „BNP Paribas Open“-a Nole je bez izgubljenog seta trijumfovao nad domaćim teniserom Žilom Simonom (14) rezultatom 6:3, 7:5.

Susret je trajao jedan čas i 36 minuta, a viđeno je čak 12 brejkova.

Slično meču protiv Belučija, Novak je prvi pretrpeo brejk i to u trećem gemu. Već u sledećem vratio je rezultatsku ravnotežu, a potom se novim brejkom u šestom gemu približio osvajanju uvodnog seta (6:3).

Neuobičajen početak drugog seta kada su u pitanju Novakovi mečevi i generalno ATP okršaji. Sedam gemova, sedam brejkova u nizu. Novak je prvi uzeo gem na svoj servis, poveo sa 5:3, međutim, dva gema kasnije nije uspeo da na svoj servis dođe do pobede. Simon poravnava rezultat na 5:5. Preostala dva gema drugog seta pripala su prvom nosiocu.

„U sportu uvek postoje dani kada izgubite ritam. Nekako se previše trudite i izgubite samopouzdanje. Bilo je frustrirajuće u nekim trenucima… Nije mi se dugo desilo da izgubim četiri servis gema u setu. Dobro sam riternirao tokom celog meča. Nisam mu dao mnogo prostora da podigne igru. Osećam da imam dobru šansu sa osnovne linije protiv bilo koga“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (2-0), dvostruke servis greške (3-1), direktni poeni (19-10), neiznuđene greške (29-29).

Srpski teniser će u četvrtfinalu Pariza u petak od 19:30h igrati protiv 5. nosioca, Tomaša Berdiha (Češka) koji je sa 2:0 savladao Žoa-Vilfreda Congu (Francuska).

Novak protiv Berdiha ubedljivo vodi, 19-2.

„Berdih definitivno bolje servira od Žila. Mnogo je snažniji sa osnovne linije. Spreman sam za ‘tešku artiljeriju'“, završio je Novak.

Fotografija: Getty Images

Podeli post