Nole u četvrtfinalu Dubaija

Nole rutinskom igrom do četvrtfinala Dubaija

Sigurnim koracima najbolji teniser sveta ide ka samoj završnici „Dubai Duty Free Tennis Championships“-a.

Posle 90 minuta igre Nole je došao do pobede nad Špancem Robertom Bautistom Agutom (55) rezultatom 6:1, 7:6 (7:4) i plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju.

Sa dva brejka na startu Novak je obezbedio veliku prednost od 4:0. U sledećem gemu španski teniser je uspeo da se pomeri sa nule i smanji vođstvo prvog nosioca na 4:1. Posle svega 24 minuta igre Novaku je pripao prvi set rezultatom 6:1.

U drugom gemu drugog seta Novak je oduzeo servis protivniku, da bi pri vođstvu od 5:3 servirao za meč. Bautista Agut pravi iznenađenje u vidu prvog brejka i smanjuje prednost Novaka na 5:4. Srpski teniser je u maratonskom, desetom gemu koji je trajao 16 minuta propustio četiri meč lopte, tako da je Bautista izjednačio na 5:5. Set je neočekivano doveden do taj-brejka, koji je pripao Novaku rezultatom 7:4.

„Mislim da sam igrao stvarno dobro i na visokom nivou tokom većeg dela meča. Kada sam trebao da privedem duel kraju, pravio sam greške slične jučerašnjim. Pri 5:4 on je servirao dobro, odlično se borio i želim da ga pohvalim za ono što je u tim trenucima pokazao. Sjajan je takmičar, nikada ranije nismo igrali jedan protiv drugog, tako da nisam znao šta da očekujem. Generalno, osećam se sigurno na terenu, što je dobro za nastavak turnira“, rekao je Novak posle meča.

Noletov rival u četvrtfinalu Dubaija u četvrtak oko 16 časova (po našem vremenu) biće Andreas Sepi, sedmi nosilac, koji je plasman među osam najboljih obazbedio eliminacijom Lukaša Rosola rezultatom 6:4, 7:6.

Protiv Italijana Novak ima stopostotan učinak, devet pobeda u isto toliko duela.

Fotografija: EPA

Podeli post