Nole u četvrtfinalu Madrida u obe konkurencije!



Treći nosilac Masters turnira u Madridu, Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale pobedom nad Italijanom Andreasom Sepijem u dva seta rezultatom 6:4, 6:4 za 1 sat 36 minuta.

Dvadesetjednogodišnji Beograđanin meč je započeo veoma dobro. Oduzeo je servis Sepiju već u drugom gemu i zatim bio siguran na svoj servis za vođstvo od 3:0. Đoković je na startu osvojio 14 poena za redom i imao priliku za drugi brejk i 4:0, ali se Italijan odbranio.

36. teniser sveta je vratio brejk u sedmom gemu i potom izjednačio rezultat na 4:4. Nole je spasio brejk loptu u narednom gemu i iskoristio drugu brejk-set loptu u desetom da bi okončao set u svoju korist rezultatom 6:4.

Igrači su držali svoj servis do desetog gema drugog seta kada je Novak uspeo da oduzme servis Sepiju iskoristivši šestu meč loptu za konačnih 6:4.

Noletov protivnik u četvrtfinalu biće 54.igrač sveta Ivan Ljubičić. Hrvatski teniser je savladao Francuza Žila Simona (8) rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 6:4, 6:3.

Srpski teniser će nastupiti i u četvrtfinalu u konkurenciji parova u Madridu, pošto je u kombinaciji sa sunarodnikom Dušanom Vemićem posle sjajnog preokreta u taj-brejku drugog seta nadigrao osme nosioce iz Brazila, Marsela Mela i Andrea Sa rezultatom 6:2, 7:6 (11:9).

Podeli post