Nole u četvrtfinalu Rodžers kupa!

Novak je konačno izašao na teren i odigrao meč trećeg kola Masters turnira u Torontu.

Iako je po rasporedu juče trebalo da se pojavi na terenu, kiša se pobrinula da se duel protiv 35. igrača ATP liste pomeri na petak.

Posle jednog časa i 13 minuta igre prvi nosilac na Rodžers kupu je bez izgubljenog seta srušio Amerikanca Sema Kverija rezultatom 6:4, 6:4 i plasirao se u četvrtfinale turnira na kojem brani titulu osvojenu pre 12 meseci.

Kveri je zahvaljujući snažnim početnim udarcima stizao do svojih servis gemova poprilično lako. Nole je strpljivo čekao da Amerikanca izda servis i taj trenutak dočekao u devetom gemu, kada koristi treću brejk loptu, koja mu je nešto kasnije donela osvajanje prvog seta rezultatom 6:4 posle 37 minuta.

Drugi set srpski teniser počeo je na najbolji mogući način. Pravi brejk bez izgubljenog poena u uvdom gemu i formira razliku od dva gema čije bi održavanje značilo plasman u naredno kolo. Pri vođstvu od 4:3 i 30:30 na servis Novaka usledio je prekid meča zbog kiše. Teniseri su se posle dva sata i 35 minuta vratili na teren, a Novak je završio započeto. Najpre je spasio brejk loptu, potom poveo sa 5:3 i dva gema kasnije došao do četvrtog trijumfa nad Kverijem u karijeri.

Statistika meča: as poeni (5-3), dvostruke servis greške (3-3), direktni poeni (19-24), neiznuđene greške (17-21).

Pred Noletom je pauza od nekoliko sati nakon koje će ponovo izaći na teren kako bi odigrao meč četvrtfinala Rodžers kupa.

Rival u borbi za polufinale biće mu Nemac Tomi Has (25) koji je bio bolji od Čeha Radeka Štepaneka (40) posle tri odigrana seta, rezultatom 2:6, 6:4, 6:1.

Đoković i Has su do sada odigrali četiri meča, rezultat je nerešen 2:2. Nemački teniser je slavio u poslednjem međusobnom susretu, u četvrtfinalu Vimbldona 2009. godine (7:5, 7:6 (8:6), 4:6, 6:3).

Photo: AP

Podeli post