Prvi teniser sveta u sredu će igrati trinaesto četvrtfinale na Otvorenom prvenstvu Francuske u Parizu.

Novak je u meču osmine finala u ponedeljak bio bolji od Jana Lenarda Štrufa (ATP #45) rezultatom 6:3, 6:2, 6:2 i tako došao do 67. pobede u karijeri na terenima Rolan Garosa.

Novak je održao čas tenisa rivalu i za samo 93 minuta došao do trijumfa.

Napravio je brejk u osmom gemu, zatim ga i potvrdio za 6:3. U drugom i trećem setu je po dva puta oduzeo gem na servis protivnika i ostvario drugu pobedu nad Štrufom u isto toliko međusobnih susreta.

„Zadovoljan sam svojom igrom za sada. Stigao sam u četvrtfinale i imao sam igru blizu najboljoj na šljaci. Sve funkcioniše odlično za sada. Motivisan sam da osvojim trofej. Zato sam ovde“, rekao je Novak. „Drago mi je što nisam mnogo vremena proveo na terenu. Kako odmiče turnir, želim da odradim posao što je efikasnije moguće. To je bio slučaj i danas. U prvih šest gemova bilo je 3:3 i poprilično izjednačen duel. Došao je onda taj presudan brejk na 4:3. Posle toga sam podigao nivo igre za još jedan stepen. On je počeo slabije da servira, čitao sam bolje njegov servis.”

Statistika: as poeni (6-4), dvostruke servis greške (3-3), direktni poeni (31-20), neiznuđene greške (12-19), broj osvojenih poena (85-54).

Novakov protivnik u četvrtfinalu drugog gren slema u sezoni biće peti nosilac, Nemac Aleksandar Zverev (H2H 2-2), koji je eliminisao Italijana Fonjinija (9).

Fotografija: Profimedia

Podeli post