Nole u četvrtfinalu Rolan Garosa!

Nole u četvrtfinalu Rolan Garosa!

Četvrtom pobedom na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske, Novak se plasirao u svoje sedmo četvrtfinale drugog Gren Slema sezone.

Prvi nosilac Rolan Garosa je u ponedeljak popodne nadigrao 16. nosioca iz Nemačke, Filipa Kolšrajbera rezultatom 3:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:3, 6:4.

Susret je trajao dva časa i 42 minuta a Novak je pobedom nad 29-godišnjim Nemcem zabeležio vođstvo od 3-1 u međusobnim duelima.

Kolšrajber je bolje otvorio duel, iskoristio slabiji start Novaka i došao do brejka u petom gemu. Nakon što je Novak u desetom gemu propustio dve brejk lopte za izjednačenje, nemački teniser je stigao do 1:0 u setovima.

U drugom i trećem setu Novak je načinio po jedan brejk i obezbedio prednost u setovima od 2:1.

Najubedljiviju igru Srbin je prikazao u četvrtom setu, u kojem je oduzeo servis rivalu u petom i sedmom gemu. Uspeo je Kolšrajber da vrati jedan brejk, ali ne i da ozbiljnije ugrozi Novaka do kraja duela.

„Igrao sam protiv izuzetno kvalitetnog tenisera, specijaliste za šljaku, što je on potvrdio u prvom setu. Uspeo sam da iskontrolišem meč u nastavku i rešim ga u svoju korist posle tri vezana seta“, rekao je Novak nakon meča.

Nakon 43 odigrana meča u Parizu, Novak sada ima učinak 35-8.

U četvrtfinalu drugog Gren Slema sezone Novak će u sredu igrati protiv još jednog Nemca, 12. nosioca Tomija Hasa.

Has u u osmini finala rutisnki savladao Rusa Mikaila Južnjeg rezultatom 6:1, 6:1, 6:3.

„Imam veliko poštovanje prema Tomiju, znamo se veoma dugo. On igra jako dobro u ovoj sezoni, nadam se da ću ponoviti dobru igru iz prethodnih mečeva i proći dalje.“

Novak i Has sastajali su se sedam puta do sada uz prednost srpskog tenisera od 4-3. Poslednji okršaj pripao je nemačkom igraču u trećem kolu Mastersa u Majamiju (6:2, 6:4).

Fotografija: AP

Podeli post