Nole u četvrtfinalu turnira „Dubai Duty Free Tennis Championships“

Nole u četvrtfinalu turnira "Dubai Duty Free Tennis Championships"

Osmu godinu u nizu Nole će igrati u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju.

U poslednjem meču osmine finala drugi teniser sveta savladao je Roberta Bautistu Aguta (51) iz Španije ubedljivim rezultatom 6:1, 6:3 za samo 57 minuta.

Još jedna fantastična partija srpskog tenisera u Emiratima. Od prvog poena Novak je bio dominantan na terenu, pružajući ofanzivnu igru sa osnovne linije. Nakon brejkova u drugom i četvrtom gemu, Novak je vrlo brzo stigao do vođstva od 5:0. Sjajnu seriju Srbina Bautista Agut prekinuo je u šestom gemu kada je osvojio svoj jedini gem u ovom periodu igre.

U drugom setu Španac je pružio nešto jači otpor. Ipak, poklekao je u petom gemu kada mu je prvi nosilac po treći put oduzio servis i ostvario prednost dovoljnu za lagano privođenje susreta kraju.

Danas sam odigrao veoma dobro, od prvog do poslednjeg poena. Nije bilo većih uspona i padova, servis me je dobro služio i pomogao mi je da lako osvajam gemove, da dobijem dosta ‘lakih’ poena“, rekao je Novak posle meča. „On je kvalitetan protivnik. Kreće se veoma brzo po terenu. Uvek vas tera da odigrate udarac više, ali uspeo sam da kontrolišem igru i osvojim mnogo direktnih poena. Pokrivao sam osnovnu liniju zaista dobro.“

Statistika: as poeni (4-0), dvostruke servis greške (2-1), direktni poeni (22-3), neiznuđene greške (20-16).

Za plasman u polufinale „Dubai Duty Free Tennis Championships“-a Nole će u četvrtak od 16 časova po našem vremenu igrati protiv šestog nosioca, Mihaila Južnjeg (Rusija).

Biće to njihov deseti međusobni duel. Iz prethodnih devet Novak je šest puta izašao kao pobednik.

Poslednji put snage su odmerili u četvrtfinalu US Opena 2013. godine kada je trijumf pripao srpskom teniseru posle četiri seta – 6:3, 6:2, 3:6, 6:0.

„Mihail je veoma dugo na turu, ima jedan od najlepših i najmoćnijih jednoručnih bekhend udaraca. Veoma je talentovan. Ima sjajnu preglednost terena. Igrao je polufinale na nekoliko Gren Slem turnira. Bio je među najboljih 10 igrača. Zna kako da igra na velikoj sceni. Mislim da sam poslednji put igrao protiv njega u četvrtfinalu US Opena. Sećam se dobro, bio je veoma težak meč. Očekujem da tako bude i sutra,“ rekao je Novak o narednom rivalu.

Fotografija: Getty Images

Podeli post