Nole u četvrtfinalu turnira u Bazelu!


Pobedom u drugom kolu ATP turnira u Bazelu nad Fincem Jarkom Nieminenom rezultatom 6:4, 7:6 (8:6), Nole se plasirao u svoje četrnaesto četvrtfinale u 2010. godini.

Do 54. trijumfa u sezoni Novak je stigao nakon jednog časa i 58 minuta igre na centralnom terenu teniske hale St. Jakobshal. Fotografije sa meča ovde.

Na Novakovom putu u četvrtfinalu turnira iz serije 500 nije Amerikanac Džon Izner. Za to se pobrinuo kvalifikant iz Holandije, Robin Hase koji je izbacio osmog nosioca posle velike borbe – 6:2, 6:7, 7:5.

U prvih šest gemova susreta teniseri su sigurno igrali na svoj servis. Prve brejk lopte videli smo u sedmom gemu u kojem Nole četiri puta zaustavlja šest godina starijeg rivala u pokušaju da načini brejk. Fantastičnom igrom u samoj završnici seta, desetom gemu, Novak na servis protivnika osvaja sva četiri poena i pravi brejk za vođstvo od 1:0 nakon 6:4.

Tokom dvanaest gemova drugog seta viđena je samo jedan brejk lopta, koju je u osmom gemu ispustio Novak. U taj-brejku drama. Novak je poveo sa 4:3 uz dva servisa. Usledila su dva mini-brejka Niminena, koja su mu donela dva set lopte. Sjajni Nole vezao je četiri poena, koja su značila dobijen meč.



Srbija može da se pohvali sa podatkom da u četvrtfinalu turnira u Bazelu jedina ima dva predstavnika. Pored Noleta i Viktor Troicki izborio je plasman među osam najboljih.

Parovi četvrtfinala u petak su sledeći:

14:00h – Viktor Troicki (Srbija) vs. Rišar Gaske (Francuska)
16:00h – Novak Đoković (Srbija, 2) vs. Robin Hase (Holandija, Q)
18:00h – Endi Rodik (SAD, 4) vs. David Nalbandijan (Argentina)
20:00h – Rodžer Federer (Švajcarska, 1) vs. Radek Štepanek (češka, WC)

Podeli post