Nole u četvrtfinalu turnira u Dubaiju!


Petu godinu u nizu Nole će igrati u četvrtfinalu „Barclays Dubai Tennis Championships“-a.

U drugom kolu turnira u Dubaiju, Novak je savladao 41. tenisera ATP liste, Španca Felisijana Lopeza rezultatom 6:3, 2:6, 6:4 nakon jednog časa i 48 minuta uzbudljive borbe, pune preokreta.

Novak je pružio sjajan tenis u prvom setu. Servis ga je dobro služio, malo je grešio, a igra sa osnovne linije bila je krajnje sigurna. U četvrtom gemu drugi nosilac koristi drugu brejk loptu koja mu je donela vođstvo od 3:1, posle i 4:1. Sa tom rezultatskom razlikom Novak je otišao na pauzu posle 31 minuta (6:3).

U drugom setu, Lopez se vratio u meč na neverovatan način. Bukvalno sve je pogađao, tako da je Novak bio u teškoj poziciji da pruži značajniji otpor i uhvati rezultatski priključak. Dva brejka Španca za 6:2.

Odmah na startu odlučujućeg seta Nole pravi novi brejk. U šestom gemu, duel se pretvorio u pravu dramu. Lopez vraća brejk, poravnava na 3:3. No, u narednom gemu Novak ponovo oduzima servis rivalu posle nekoliko fantastičnih poena i iskusno ga čuva do samog kraja.

„Sjajan meč, veoma napet, uživao sam u svakom trenutku provedenom na terenu. Pravi ispit za mene“, rekao je naš teniser.

„Imao sam probleme, ali zbog njegove dobre igre, zaslužio je da izjednači rezultat. Odlično je vraćao servise, stvorio mi mnogo neprilika, naterao me da trčim i da igram udarac više. Zaista je bio odličan“, konstatovao je Novak.

Za plasman u polufinale, Novak će se u četvrtak boriti sa Nemcem Florijanom Majerom (38), koji je bio bolji od Kazahstanca Andreja Golubjeva rezultatom 6:3, 6:4.

Zanimljivo je da će ovo biti tek prvi međusobni duel srpskog i četiri godine starijeg nemačkog tenisera.

Meč je na programu oko 13.00h, direktno na Sport klubu.

Podeli post