Novak nastavlja da niže pobede na terenima „All England Lawn Tennis Club“-a u Londonu.

Najbolji teniser sveta je u četvrtfinalu Vimbldona bio bolji od Mađara Martona Fučoviča (ATP #48) rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:4 i plasirao se u svoje deseto polufinale tunira koji je osvajao pet puta u karijeri.

„Odigrao sam solidan meč danas. Počeo sam veoma dobro, nije bilo mnogo pogrešnih stvari u mojoj igri. Priznanje Martonu za sjajnu borbu. Lepo je videti pune tribine na nekom teniskom meču posle dve godine“, rekao je Novak posle duela.

Novak je ekspresno poveo sa 5:0 u prvom setu. Greškama je dozvolio protivniku da smanji na 5:3, ali ne i da ga ugrozi u nastavku. 6:3 posle 42 minuta igre na centralnom terenu.

Imao je srpski teniser već u uvodnom gemu drugog seta četiri prilike da oduzme servis Fučoviču, ali je brejk dočekao tek u devetom gemu. To je istovremeno značilo i osvajanje seta.

Treći set počeo je brejkom Novaka. Mađarski teniser je u narednom gemu propustio četiri šanse da se odmah vrati, tako da je semafor pokazivao 2:0 u korist prvog nosioca. Već u sledećem Fučovič je spasio jednu brejk loptu i smanjio vođstvo Novaka na 2:1. Igrao se gem za gemom, a takav scenario doneo je Novaku prolaz u 41. gren slem polufinale.

Statistika: as poeni (4-5), dvostruke servis greške (3-5), direktni poeni (23-24), neiznuđene greške (30-31), broj osvojenih poena (106-86).

Meč je trajao dva sata i 17 minuta.

Novak će u polufinalu najprestižnijeg turnira u petak igrati protiv Denisa Šapovalova (Kanada, 10) koji je posle maratona savladao Karena Kačanova (Rusija, 25).

Srbin protiv Šapovalova ne zna za poraz, 6-0.

Fotografija: Profimedia

Podeli post