Nole u finalu turnira u Bazelu protiv Federera!


2009. godine Nole je igrao u finalu teniskog turnira u Bazelu i isti je osvojio. Dvanaest meseci kasnije, najbolji srpski teniser je na samo korak da ponovi taj uspeh i po treći put u karijeri odbrani titulu.

Novak je u polufinalnom meču „Swiss Indoors“-a protiv sunarodnika Viktora Troickog nastavio niz bez izgubljenog seta u Bazelu u 2010. godini – 7:6 (6:4), 6:4.

Susret je trajao jedan čas i 37 minuta.

U prvom setu ravnopravna borba dvojice prijatelja vodila se sve do jedanaestog gema kada Viktor koristi prvu od dve brejk lopte i dolazi u priliku da servira za osvajanje početnog seta. A, u dvanaestom gemu 40:0 i tri set lopte za Troickog. Na scenu nastupa Novak, vezuje pet odličnih poena i dobija gem za 6:6. U taj-brejku Nole je konstantno imao prednost, a odlučujući trenutak bila su dva poslednja poena u okviru kojih je drugi nosilac načinio dva mini-brejka za 7:6 (7:4) nakon 52 minuta igre. Obojica tenisera osvojili su po 38 poena.

Prelomni trenutak u drugom setu bio je sedmi gem u kojem Novak oduzima servis Troickom i tu prednost čuva do samog kraja.

U nedelju od 15 časova, Nole će se boriti za treću titulu u 2010. godini, a 19. u karijeri. Rival u borbi za dvostruku krunu u Bazelu biće mu kao i prošle godine, domaći teniser Rodžer Federer (Švajcarska, 2), koji je rezultatom 6:2, 6:4 savladao Endija Rodika (SAD, 4).

Novak se sa Federerom sastajao 17 puta u karijeri i odneo šest pobeda. Tri puta su odmerili snage ove godine, a Novak je zabeležio trijumf u polufinalu US Open-a.

Podeli post