Novak se nalazi na svega jedan korak od osvajanja sedme titule na Vimbldonu!

Najbolji srpski teniser je posle nešto sporijeg starta ponovo napravio preokret i slavio u polufinalu protiv domaćag tenisera Kamerona Norija (9) rezultatom 3:1, po setovima 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

„Nisam dobro počeo, bio je bolji igrač u prvom setu. Ušao sam u meč stegnuto, nisam išao kroz loptu onako kako sam želeo, a on je dominirao u poenima. Imao sam sreću da u drugom setu na 4:3 napravim brejk. Nikad nije lako igrati polufinale. Osećate veliki pritisak zbog očekivanja koja imate od sebe. Kameron nije imao šta da izgubi, odigrao je najbolji turnir u karijeri. On je odličan igrač, imam mnogo poštovanja prema njemu“, rekao je Novak posle meča.

Ovo je bilo Novakovo 42. gren slem polufinale, a na terenu je proveo dva časa i 34 minuta.

Prvi set obeležile su neiznuđene greške Novaka koji je već u prvom gemu protivniku dozvolio brejk. Iako se vratio u sledećem, dozvolio je Noriju da mu još dva puta u nastavku oduzme servis i dođe do prvog seta rezultatom 6:2.

Novak je mnogo lakše osvajao servis gemove tokom drugog seta. Čekao je svoj trenutak i dočekao ga u osmom gemu kada je prvim brejkom poveo sa 5:3 i potpuno preokrenuo tok meča u svoju korist.

Igra Norija potpuno se raspala u nastavku, a Novak je gotovo rutinski osvajao gemove. Sa dva brejka u trećem i jednim u četvrtom setu prvi nosilac je došao do 27. uzastopne pobede na Vimbldonu.

Statistika: as poeni (13-7), dvostruke servis greške (1-3), direktni poeni (38-33), neiznuđene greške (28-36), broj osvojenih poena (112-89).

Noletova poslednja prepreka na putu ka odbrani titule na Vimbldonu biće Australijanac Nik Kirios, 40. teniser ATP liste.

Kirios je plasman u finale izborio tako što mu je Španac Rafael Nadal predao meč bez borbe zbog povrede.

Iza Novaka i Kiriosa su dva međusobna duela, a oba su pripala Australijancu.

„Što se tiče finala, jedno je sigurno – biće mnogo vatrometa u tom meču. (smeh) Njegovo prvo gren slem finale, biće uzbuđen, nema šta da izgubi. Nikad nisam dobio set protiv njega. Nadam se da će biti drugačije ovog puta. Još jedno finale na turniru koji toliko volim. Presrećan sam i jedva čekam nedelju“, završio je Novak.

Finale najprestižnijeg turnira na programu je u nedelju od 15 časova po srednjeevropskom vremenu.

Fotografija: Profimedia

Podeli post