Nole u polufinalu Mastersa u Monte Karlu!

Nole u polufinalu Mastersa u Monte Karlu!

Novak se plasirao u svoje peto uzastopno polufinale „Monte Carlo Rolex Masters“-a.

U četvrtfinalu trećeg Mastersa sezone Novak je bez izgubljenog seta odneo pobedu nad Fincem Jarkom Nieminenom (49) – 6:4, 6:3 i odbranio 360 poena iz 2012. godine.

Susret na centralnom terenu trajao je jedan čas i 17 minuta.

Nakon maratonskog prvog gema i propuštenih brejk prilika, Novak je dopustio Fincu da mu u narednom oduzme servis i povede sa 2:0. Ribrejk je usledio u sledećem gemu čime je Novak odmah uhvatio rezultatski „priključak“. Deveti gem bio je ključni za ishod prvog seta, u njemu srpski teniser pravi drugi brejk, koji je posle svog servis gema pretvorio u vođstvo od 1:0 (6:4).

Mnogo sigurniji početak drugog seta najboljeg tenisera sveta. Brejkom na samom startu Nole je inicijativu potpuno preuzeo u svoje ruke i poveo sa 3:0. Nieminen je vratio jedan brejk i smanjio vođstvo Novaka na 3:1. Serija brejkova se nastavila u sledećem gemu, Novak dolazi do 4:1, zatim i 5:1. Uspeo je Finac da smanji na 5:3, ali ne i da ozbiljnije ugrozi Novaka.

„Bilo je sjajno. Igrao sam prilično dobro sa osnovne linije, ali i sa priličnim intenzitetom. Nisam osetio da me skočni zglob muči ovog dana, bio sam skroz skoncentrisan na samu igru. A u njoj je bilo baš dugih razmena udaraca. Stvarno mi je drago što se stvari odvijaju u pravom smeru“, rekao je Novak.

U polufinalu Mastersa u Monte Karlu Nole će u subotu od 15 časova igrati protiv 32. tenisera sveta, Italijana Fabija Fonjinija, koji je trijumfon od 2:0 eliminisao sedmog nosioca Rišara Gaskea.

Novak se do sada četiri puta sastajao sa Fonjinijem uz stopostotan učinak.

Poslednji put su ukrstili rekete u drugom kolu ovogodišnjeg Indijen Velsa – 6:0, 5:7, 6:2.

„Moram da se spremim za ‘dugačke’ poene. Fabio je igrač koji je pobedio mnoge vrhunske tenisere ovde, igrač koji se zaista oseća dobro. Neće imati šta da izgubi i biće veoma motivisan da igra pred svojom italijanskom publikom, koje je ovde u Monte Karlu baš mnogo“, rekao je najbolji teniser sveta.

Drugi polufinalni par čine Rafael Nadal i Žo-Vilfrid Conga.

Fotografija: EPA

Podeli post