Najbolji teniser sveta plasirao se u svoje sedmo polufinale na poslednjem Masters turniru u sezoni.

Novak je u četvrtfinalu „Paris Rolex Masters“-a bez izgubljenog seta nadigrao 26. igrača sveta Tejlora Frica rezultatom 6:4, 6:3.

Prvi set protekao je u znaku brejkova. Prvi je rezultatsku prednost stekao Novak, poveo sa 2:0, da bi odmah potom Fric vratio brejk i smanjio na 2:1. Isto se dogodilo u osmom gemu. Novak je oduzeo servis rivalu a potom pretrpeo brejk. Novim brejkom u desetom gemu srpski teniser je došao do 6:4 i vođstva u setovima.

Novak je na startu drugog seta izgubio servis, da bi ga već u drugom gemu vratio. Ključni gem bio je šesti – novi brejk petostrukog šampiona zahvaljujući kojem je pobeda bila na vidiku.

„Osećao sam se dobro, ako uzmemo u obzir da mi je ovo bio tek drugi meč posle skoro dva meseca pauze. Postoje stvari zbog kojih mogu da budem zadovoljan. U polufinalu sam, moram da budem srećan. Ali svestan sam da moram da napredujem u pojedinim aspektima“, rekao je Novak.

Susret je trajao jedan čas i 13 minuta.

Statistika: as poeni (8-5), dvostruke servis greške (3-4), direktni poeni (22-15), neiznuđene greške (15-22), broj osvojenih poena (63-43).

Za mesto u finalu Pariza Novak će u subotu u 14 časova po srednjeevropskom vremenu igrati protiv sedmog nosioca, Huberta Hurkača. Poljak je plasman u polufinale izborio tesnom pobedom protiv Australijanca Džejmsa Dakvorta – 6:2, 6:7, 7:5.

„Nismo igrali više od dve godine. Igrali smo samo dva puta. Biće ovo prvi duel na tvrdoj podlozi u dvorani. On ima prodoran servis, dosta se dobro kreće, dobro se brani. Ne ustručava se, izlazi na volej. Očekujem da će da napada, da bude agresivan. Obezbedio je Završni masters, rasterećen će biti. Ja ću pokušati da budem čvrst. Danas sam dobro riternirao, servirao dobro, zadovoljan sam svojom igrom. Nadam se da ću nastaviti u tom tempu.“

Novak protiv Hurkača ima stopostotan učinak u međusobnim duelima, 2-0.

Fotografija: Profimedia

Podeli post