Nole u polufinalu prvog Mastersa sezone!

Nole u polufinalu prvog Mastersa sezone!

Šestu godinu u nizu Novak će igrati u polufinalu Indijen Velsa.

Prvi nosilac na „BNP Paribas Open“-u je u petak uveče po našem vremenu iz daljeg toka takmičenja izbacio 7. nosioca, Žoa-Vilfreda Congu, rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:2), 7:6 (7:2).

Meč je trajao dva sata i šest minuta, a najveća borba viđena je u prvom setu. Najpre je Novak došao do brejka u trećem gemu, potom propustio dve brejk lopte u sedmom, da bi pri vođstvu od 5:4 servirao za set. Conga je sa dva fenomenalna poteza uspeo da oduzme servis Novaku i izjednači na 5:5. Najbolji teniser sveta bio je na visini zadatka u taj-brejku koji mu je pripao ubedljivim rezultatom, 7:2.

Conga je prvi stekao brejk u trećem gemu drugog seta, ali tu prednost nije uspeo da sačuva s obzirom da je Novak već u sledećem uzvratio istom merom za 2:2. Nakon što je u desetom gemu propustio dve meč lopte, srpski teniser je ponovo bio uspešniji u taj-brejku nakon kojeg je došao do 20. pobede u 2016. godini.

Statistika: as poeni (2-4), dvostruke servis greške (4-7), direktni poeni (18-22), neiznuđene greške (24-47).

Novakov pretposlednji rival na putu ka odbrani titule u Indijen Velsu biće Rafael Nadal, 4. nosilac turnira (subota oko 21h po našem vremenu).

Španac je u četvrtfinalu bio bolji od Japanca Keija Nišikorija rezultatom 6:4, 6:3.

Novak u međusobnim duelima protiv Nadala vodi sa 24-23, a pripalo mu je poslednjih pet duela protiv tenisera sa Majorke.

„On je sjajan sportista i borac. Dobio sam nekoliko naših poslednjih duela, što može da predstavlja malu prednost za mene na psihičkom planu. Ali, sve je otvoreno, u pitanju je polufinale. Obojica smo višestruki pobednici ovde, nadam se da ćemo odigrati dobar meč. Nadam se da ću sutra pružiti svoju najbolju igru,“ rekao je Novak pred veliki duel sa Rafom.

Drugi polufinalni par čine Miloš Raonić (Kanada, 12) i David Gofan (Belgija, 15).

Fotografija: Getty Images

Podeli post