Nole u ponedeljak protiv Berdiha (21h) počinje nastup u Londonu!


Photo: Getty Images

Svoje peto uzastopno učešće na završnom turniru, koji se od 2009. godine igra u Londonu, Nole će početi u ponedeljak, 21. novembra od 21:00h po našem vremenu.

Prvi rival najboljeg tenisera sveta u okviru grupe A biće čeh Tomaš Berdih (7) protiv koga Novak ima pozitivan učinak, 7-1.

Svih sedam mečeva protiv dve godine starijeg Berdiha Nole je dobio na tvrdoj podlozi. Jedinu pobedu nad našim teniserom čeh je ostvario u polufinalu prošlogodišnjeg Vimbldona.

U dosadašnjim nastupima na ATP World Tour Finals, Novak je od 15 odigranih mečeva, osam rešio u svoju korist. Na šampionsko postolje popeo se 2008. godine, kada se završnica sezone održavala u Kini. Tada je u finalu nadigrao Rusa Nikolaja Davidenka.

Kada je u pitanju grupa A, u dnevnom terminu u ponedeljak sastaće se domaći predstavnik Endi Mari i Španac David Ferer.

Opširnije o sastavima grupa možete pročitati ovde.

Nole u završnicu sezone ulazi sa skorom od 69 pobeda i 4 poraza ove godine, što znači da je ostvario ukupan procenat uspešnosti od 94.5. To je četvrti najveći skor u istoriji tenisa, iza Konorsa, Mekinroa i Federera.

„Rekao bih da je ovo jedna od najboljih godina u istoriji svetskog tenisa. Đoković je osvojio tri Gren Slema i na šest uzastopnih finala pobedio, tada, prvog igrača sveta. To se nikada u istoriji nije dogodilo. Možda statistika to ne potvrđuje, ali Novak je ove godine pobeđivao Federera, pobeđivao Nadala, ma pobeđivao svakog ko mu se nađe na putu“, izjavio je Boris Beker.

Početkom iduće nedelje Novaku će biti dodeljeno priznanje za završetak godine za poziciji broj 1 ATP liste (osvojio je deset titula, od čega su tri Gren Slem).

Podeli post