Nole u sedmom uzastopnom polufinalu Šangaja posle preokreta

Nole u polufinalu Šangaja posle preokreta

Najbolji teniser sveta nalazi se na dva koraka od odbrane titule na „Shanghai Rolex Masters“-u.

Novak je u četvrtfinalu Šangaja posle 3:6, 0:2 uspeo da se vrati u meč i slavi protiv 110. igrača sveta, kvalifikanta Miše Zvereva iz Nemačke, rezultatom 3:6, 7:6 (7:4), 6:3.

Srpski teniser je tokom prvog i uvodnog dela drugog seta znatno više grešio od svog rivala i dozvolio mu da u prvih jedanaest gemova dođe do čak tri brejka. Dva su mu pripala u prvom setu (treći i deveti gem), tokom kojeg je odlični Zverev načinio samo četiri greške naspram Novakovih 18.

Nakon što je Nemac došao do vođstva od 0:2 u drugom setu, Novak je sledeća dva gema osvojio bez izgubljenog poena i najavio promenu situacije na terenu. Prvu rezultatsku prednost još od uvodnog gema meča srpski teniser je stekao u sedmom gemu, kada je drugi put u nizu oduzeo servis Zverevu. Identičan odgovor stigao je sa druge strane mreže i najavio taj-brejk. 7:4 za Novaka i izjednačenje u setovima posle 62 minuta.

Odlučujući set počeo je i završio se u znaku prvog nosioca. Brejk koji je stekao u drugom gemu Novak je sigurno čuvao do kraja dva časa i 20 minuta dugog meča.

„Ovo je bio najzanimljiviji meč za mene na turniru. Morao sam da se izvučem iz nevolje. On je bio bolji igrač u većini prvog dela meča. Odigrao je dobro taktički. Usporio je ritam. Znao sam kako igra, ali nisam igrao protiv njega veoma dugo. Nisam dobro udarao lopticu od početka. Nisam se ni kretao najbolje. Posle sam počeo da izlazim više na mrežu, bolje sam konstruisao poene. Odigrao sam dobro na kraju drugog i trećeg seta“, rekao je srpski teniser.

Statistika: as poeni (5-8), dvostruke servis greške (6-1), direktni poeni (45-30), neiznuđene greške (37-21).

Roberto Bautista Agut, 15. nosilac, biće Novakov rival u polufinalu Šangaja u subotu. Španac je u prvom četvrtfinalnom duelu bio bolji od devetog nosioca Žoa-Vilfreda Conge rezultatom 6:3, 6:4.

Novaku je pripalo svih pet dosadašnjih međusobnih okršaja protiv godinu dana mlađeg Bautiste Aguta.

Fotografija: Getty Images

Podeli post