Nole protiv Federera za titulu!

Nole se plasirao u svoje četvrto finale na turniru „Western & Southern Open“.

Posle uspeha 2008., 2009. i 2011. godine srpski teniser će imati novu priliku da se u Sinsinatiju po prvi put u karijeri domogne šampionskog postolja.

U polufinalu sedmog Masters turnira u sezoni Novak je bez izgubljenog seta savladao šestog nosioca iz Argentine, Huana Martina del Potra rezultatom 6:3, 6:2 i tako odbranio svih 600 poena osvojenih prošle godine.

Prvi polufinalni okršaj trajao je jedan čas i 27 minuta.

Na putu do finala Novak nije pretrpeo nijedan brejk, niti je izgubio set.

U trećem gemu prvog seta Novak je spasio četiri brejk lopte, da bi odmah u sledećem propustio tri vezane šanse da oduzme servis Del Potru. Dve duple servis greške Argentinca u šestom gemu donele su Novaku prvi brejk u susretu, koji je praktično značio osvajanje prvog seta posle 48 minuta. U ovom periodu meča presudile su greške: osam Novaka i čak deset više za šampiona US Opena iz 2009.

U ranoj fazi drugog seta, trećem gemu, Novak pravi novi brejk, koji ga je približio novoj borbi za titulu. Nakon još jednog brejka u sedmom gemu pitanje pobednika je bilo rešeno.

Pobedom nad Del Potrom, Novak se revanširao Argentincu za poraz na Olimpijskom turniru u meču za bronzanu medalju.

„Igrali smo duge poene, lako je moglo sve da se okrene na suprotnu stranu. Dobro sam se držao, igrao sam svoj najbolji tenis kada je to bilo potrebno“, rekao je Novak posle meča.

Statistika meča: as poeni (6-3), dvostruke servis greške (1-2), direktni poeni (15-11), neiznuđene greške (18-27).

Za četvrtu titulu u sezoni, a 32. u karijeri Nole će igrati protiv Rodžera Federera (1) koji je sa 2:0 savladao Stanislasa Vavrinku.

Protiv Rodžera Novak ima učinak 12-15.

Finale je na programu u nedelju od 18.30h po našem vremenu.

Photo: Getty Images

Podeli post