Nole zakazao polufinalni duel sa Federerom!

Ekspresni Novak u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP Masters turnira u Monte Karlu šesti put u karijeri, pobedom nad Špancem Giljermom Garsija-Lopezom u tri seta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:1.

Drugi nosilac je bio van ritma na startu duela, što je iskusni Španac iskoristio, i sa dva brejka poveo sa 4:1. Novak je uspeo da vrati jedan brejk i u desetom gemu je imao priliku za izjednačenje, ali je Garsija-Lopez odoleo pritisku i dobio set za 44 minuta.

Nakon što se suočio sa brejk loptama u petom i sedmom gemu drugog seta, i uz mnogo napora uspeo da se odbrani, Novak je napravio brejk u osmom gemu i bio siguran na svoj servis za izjednačenje u setovima.

Novak, koji u Monte Karlu brani titulu, zaigrao je mnogo bolje u trećem setu. Sigurnim servis gemovima i sa tri brejka u nastavku ostvario je 19. pobedu u sezoni.

„Promenio sam taktiku sredinom drugog seta, uspeo sam da ostanem miran i da pronađem odgovarajući pristup. Nakon toga sam odigrao odlično“, rekao je Nole.

Statistika meča: as poeni (6-0), dvostruke servis greške (1-1), direktni poeni (39-16), neiznuđene greške (45-30).

Đoković će u polufinalu igrati protiv Rodžera Federera (4). Biće to 34. susret Srbina i Švajcarca, a Novak će u subotu od 15.30h imati priliku da se izjednači sa Rodžerom po broju pobeda u međusobnim duelima (16-17).

U prvom polufinalu dana, od 13.30h, sastaju se Stanislas Vavrinka (3) i David Ferer (6).

„Federer u poslednjih nekoliko meseci igra veoma dobar tenis, mnogo bolji nego cele prošle godine. Moraću da igram svoj najbolji tenis u subotu ako želim plasman u finale,“ dodao je Novak.

Fotografija: Getty Images

Podeli post