Trijumfom nad kanadskim teniserom Piterom Polanskim rezultatom 6:3, 6:4 Novak je došao do 36. pobede na Rodžers kupu u karijeri i osmine finala šestog Masters turnira u 2018. godini.

Jedina brejk lopta u prvom setu ukazala se Novaku u osmom gemu, istu je iskoristio, a zatim materijalizovao tu prednost i osvojio set rezultatom 6:3.

Četvorostruki šampion je u drugom setu takođe prvi došao do brejk šansi, tri vezane u devetom gemu, ali je tek posle pete stekao prednost koja mu je jedan gem kasnije donela pobedu posle ukupno jednog časa i 24 minuta igre.

„Mislim da sam dobro servirao u trenucima kada je bilo potrebno i kada sam tražio prvi servis. Bio sam precizan i dobro pogađao uglove na prvi servis, a i drugi me dobro služio. Generalno, moja igra je bila osrednja. Kada je bilo potrebno da je podignem na viši nivo, to sam i uradio“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (7-0), dvostruke servis greške (2-2), direktni poeni (23-9), neiznuđene greške (29-26), broj osvojenih poena (64-49).

U trećem kolu Mastersa u Torontu Nole se u četvrtak sastaje sa Stefanosom Cicipasom (Grčka, ATP #27) koji je nadigrao 7. nosioca Dominika Tima (Austrija).

Biće to njihov prvi međusobni duel.

Fotografija: ATP World Tour

Podeli post