Tačno osam godina nakon osvajanja prve titule na Vimbldonu Novak je izborio plasman među 32 najboljih u okviru svog petnaestog učešća na „The Championships“-u.

U drugom kolu Otvorenog prvenstva Velike Britanije Novak je maksimalnim rezultatom 3:0 trijumfovao protiv Amerikanca Denisa Kudle (ATP #111), po setovima 6:3, 6:2, 6:2.

Za svega 13 minuta igre u prvom setu Novak je dva puta oduzeo servis Kudli i poveo sa 5:0. Uspeo je Amerikanac da vrati jedan brejk, smanji na 5:3, kada je Novak na svoj servis gem stavio tačku na uvodni set.

I u drugi set Novak je ušao sa dva brejka. Poveo je sa 4:1, kada je Kudla došao do drugog brejka u meču, smanjio na 4:2, da bi srpski teniser u nastavku osvojio oba preostala gema za još ubedljiviji drugi set (6:2).

Novak je u početnom gemu trećeg seta oduzeo servis rivalu i najavio brz završetak duela. Još jednim brejkom u sedmom gemu, to je i potvrdio. Novih 6:2 za 67. pobedu na Vimbldonu.

Meč je trajao jedan čas i 32 minuta.

„Možda sam mogao da odigram i malo bolje, ali dobro… Servirao sam dosta dobro, imao sam visok procenat prvog servisa. Odlično sam riternirao. Sve u svemu, zadovoljan sam,” rekao je Novak.

Statistika: as poeni (13-3), dvostruke servis greške (2-4), direktni poeni (37-22), neiznuđene greške (18-22), broj osvojenih poena (92-56).

Novak će u trećem kolu Vimbldona koje je na programu u petak igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača (ATP #48), koji je u drugom kolu savladao Argentinca Leonarda Majera rezultatom 3:1.

Jedini međusobni duel dvojice tenisera pripao je srpskom igraču u prvom kolu ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Fotografija: AP

Podeli post