Novak 1. nosilac u Roterdamu!


Posle nešto više od sedam dana pauze, Novak se u ponedeljak, 8. februara vraća na teren, kada počinje ATP turnir iz serije 500, a igra se u holandskom gradu Roterdamu.

Ovo je ujedno prvi turnir na kome će Novak učestvovati kao drugi teniser sveta.

Iako je dobio status prvog nosioca, srpski teniser neće biti slobodan u prvom kolu, gde ga očekuje Ukrajinac Sergej Stahovski, 66. igrač ATP liste, sa kojim se do sada sastao samo jednom, u drugom kolu prošlogodišnjeg Rolan Garosa (6:3, 6:4, 6:1 za Novaka).

Ako pobedi u uvodnom meču, Novaka u drugom kolu očekuje bolji iz duela između Marka Kjudinelija (Švajcarska) i Mikaela Ljodre (Francuska).

U nastavku takmičenja projektovani rivali Novaka su:
četvrtfinale: Tomi Robredo (Španija, 5), Janko Tipsarević (Srbija)
Polufinale: Gael Monfis (Francuska, 4), Mihail Južnji (Rusija, 6)
Finale: Nikolaj Davidenko (Rusija, 2), Robin Soderling (Švedska, 3), Ivan Ljubičić (Hrvatska, 7), Viktor Troicki (Srbija, 8)

Biće ovo treće učešće srpskog tenisera u Roterdamu. 2006. godine Novak je poražen u četvrtfinalu, dok je 2007. bio polufinalista.

S obzirom da prošle godine nije učestvovao na “ABN AMRO World Tennis Tournament”, Novaku će svaka pobeda doneti bodovni suficit na novoj rang listi.

Turnir se igra u dvorani za nagradni fond od 1.445.000 evra, a titulu iz 2009. godine i 500 ATP poena neće braniti Britanac Endi Mari.

Podeli post