Novak bez izgubljenog seta do drugog kola Vimbldona

Novak bez izgubljenog seta do drugog kola Vimbldona

Siguran start prvog nosioca na 127. izdanju Vimbldona.

U prvom kolu nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu Nole je maksimalnim rezultatom savladao vrlo neugodnog rivala, Florijana Majera iz Nemačke – 6:3, 7:5, 6:4.

Srpski teniser je ovim trijumfom povećao učinak protiv Majera na 4-0.

Teniseri su vrlo malo grešili u prvom setu, načinivši svega četiri neiznuđene greške (tri Novaka i jedna Majera). Na polju direktnih poena srpski teniser je bio znatno bolji, 13-5. Brejk Novaka u drugom gemu doneo mu je sigurnih 6:3 posle 29 minuta igre.

Mnogo neizvesniji bio je drugi set. Trajao je 50 minuta a obeležili su ga maratonski, treći gem na Majerov servis i brejk Novaka u jedanaestom gemu koji mu je doneo 2:0 u setovima.

Atraktivan tenis gledali smo i u trećem setu. Prvo rezultatsko otcepljenje ponovo je napravio Novak, došao do brejka u uvodnom gemu, a zatim posao rutinski priveo kraju protiv tenisera sa kojim se sastao u četvrtfinalu ovog turnira pre godinu dana.

„S obzirom da je ovo prvo kolo i moj prvi meč na travi, zadovoljan sam. Majer je vrlo nezgodan rival, sa izuzetno raznovrsnim udarcima, naročito na ovoj podlozi. Još uvek ima stvari koje moram da popravim, ali sve u svemu moja igra je tu. Bilo je veliko zadovoljstvo za mene igrati na cetralnom terenu, pred prepunim tribinama“, rekao je Novak posle meča.

Statistika jedan čas i 56 minuta dugog duela: as poeni (5-3), dvostruke servis greške (0-0), direktni poeni (40-25), neiznuđene greške (20-12), ukupno poena (109-86).

Šampion Vimbldona iz 2011. godine će u drugom kolu u četvrtak igrati protiv Amerikanaca Bobija Rejnoldsa (#156) koji je sa 3:2 savladao sunarodnika Stiva Džonsona (#98).

Novak se sa Rejnoldsom do sada nije sastajao.

Da podsetimo, Novak na trećem Gren Slemu brani polufinale i 720 ATP poena.

Fotografija: Getty Images

Podeli post