Novak bez problema do polufinala Halea!


Photo: pmk

Drugi nosilac turnira „Gerry Weber Open“, Novak Đoković plasirao se u polufinale nakon ubedljive pobede nad austrajskim igračem, Jirgenom Melcerom.

Nakon 67 minuta igre rezultat je glasio 2:0, po setovima 6:1, 6:4 u korist najbolje rangiranog tenisera turnira.

U prvom setu, Novak je bukvalno počistio sa terena 28. igrača sveta zahvaljujući sjajnoj igri, koju je prikazivao tokom celog susreta. Dve brejka bila su dovoljna da se na pauzu ode sa prednošću od 6:1.

Istim ritmom počeo je i drugi set, u kome Novak nakon jednog brejka dolazi do 3:1. Uspeo je Melcer da načini preokret, ali u nastavku nije znao da isti iskoristi. Najpre je Austrijanac izjednačio na 3:3, da bi Novak u devetom gemu četvrti put oduzeo servis rivalu, i u narednom na svoj servis završio zadatak.

Olivije Rohus biće Novakov rival u polufinalu turnira u Helau u subotu od 16.30h (uživo na Sport klubu).

Belgijanac je do polufinala stigao iz kvalifikacija, a poslednja prepreka na putu do „četvoro najboljih“ bio mu je Nemac Bendžamin Beker (6:7, 6:3, 6:3).

Interesantno je da u međusobnim duelima srpskog i belgijskog tenisera vodi Rohus sa 2:0, jer su oba meča odigrana davne 2005. godine.

Najpre je trenutno 136. teniser ATP liste trijumfovao sa 3:2 u Dejvis kupu u Beogradu, a potom je odneo trijumf i u drugom kolu Liona.

Podeli post