Novak bez rešenja za igru Zvereva u finalu Rima

Novak nije uspeo da zabeleži petu ovonedeljnu pobedu u glavnom gradu Italije i osvoji peti trofej na Mastersu u Rimu.

Nakon dve vrhunske pobede u subotu (četvrtfinale i polufinale), drugi teniser sveta je u meču za titulu poražen od 17. igrača ATP liste, Aleksandera Zvereva rezultatom 0:2, po setovima 4:6, 3:6.

Susret je trajao jedan čas i 21 minuta tokom kojih je 20-godišnji Nemac pokazao svoj izuzetan talenat zbog kojeg mu predviđaju blistavu karijeru.

Novak u uvodnom gemu nije uspeo da pogodi ni jedan prvi servis zbog čega se odmah na startu suočio sa brejkom. Fenomenalni Zverev je u nastavku pružio izuzetno agresivnu i preciznu igru praćenu neverovatnim samopouzdanjem. Brejk s početka seta presudio je u korist nemačkog tenisera, koji nije dozvolio nijednu brejk priliku Novaku.

Drugi nosilac je i u drugom setu delovao pomalo iscrpljeno i bez rešenja za igru mladog Zvereva, kome je početni servis išao od ruke tokom celog meča. U trećem gemu Novak je ponovo izgubio servis i olakšao protivniku put ka prvoj Masters tituli u karijeri.

„Čestitam Zverevu i njegovom timu. Definitivno si na pravom putu, igraš fantastičan tenis i apsolutno si zaslužio ovaj trofej. Želim ti sve najbolje u budućnosti“, čestitao je Novak rivalu na velikom uspehu.

Statistika: as poeni (1-7), dvostruke servis greške (3-2), direktni poeni (11-16), neiznuđene greške (27-14).

Pred srpskim teniserom je sedam dana pauze nakon kojih će braniti titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske (28. maj – 11. jun).

Novak je pre dvanaest meseci u svom četvrtom finalu Rolan Garosa srušio Britanca Endija Mareja rezultatom 3:6, 6:1, 6:2, 6:4, kompletirao karijerni gren slem i upisao se u istoriju.

Takođe, pridružio se sedmorici velikana koji su uspeli da osvoje sva četiri gren slem turnira (Rafael Nadal, Rodžer Federer, Andre Agasi, Roj Emerson, Rod Lejver, Don Badž, Fred Peri).

Fotografija: Getty Images

Podeli post