Novak bez većih problema do trećeg kola Vimbldona


Novak Đoković uspešno je rešio i drugi zadatak na Otvorenom prvenstvu Engleske u tenisu.

U drugom kolu Vimbldona, srpski teniser je bez izgubljenog seta nadigrao trenutno 97. igrača ATP liste, Tejlora Denta iz SAD rezultatom 7:6 (7:5), 6:1, 6:4 u meču koji je trajao jedan čas i 57 minuta.

Tokom čitavog meča Novak je načinio samo 6 neiznuđenih grešaka, dok je njegov rival imao čak 40 više. Statistika direktnih poena je na strani Denta: 56-47. Samo jednu duplu servis grešku imao je Novak, 10 manje od svog protivnika. Odigrano je 194 poena, od kojih je 111 pripalo trećem nosiocu.

Obojica tenisera sigurno su ušli u meč, tako da u prvih dvanaest gemova nismo videli brejk. Amerikanac je pri vođstvu od 5:4 propustio dve set lopte na servis Novaka. Pobednika taj-brejka odlučio je jedan mini-brejk više koji je načinio srpski teniser.

Gubitak prvog seta potpuno je slomio 29-godišnjeg Denta, kome je u nastavku Đoković tri puta oduzeo servis (dva puta u drugom i jednom u trećem setu).

„U prva dva meča igrao sam protiv dva potpuno drugačija rivala. Najpre protiv Rohusa koji sve loptice vraća i sa kim je teško igrati kada stoji na osnovnoj liniji. Danas sam igrao sa sjajnim serverom. Posebno je bilo teško u prvom setu, kada je napravio veliki pritisak na mene. Taj-brejk prvog seta prelomio je meč, a posle je sve bilo u mojim rukama. Srećan sam što sam pobedio. Nastaviću u istom ritmu,“ rekao je Novak nakon meča.

Novakov rival u trećem kolu Vimbldona u petak biće 28. nosilac, Španac Albert Montanjes, koji je posle pet odigranih setova bio bolji od Amerikanca Brendena Evansa.

U njihova tri do sada odigrana međusobna duela, Novak je bez poraza.



Danas se na Vimbldonu tokom celog dana piše istorija. Amerikanac Džon Izner i Francuz Nikolas Mahut igrali su peti set (u kome nema taj-brejka), da bi pri rezultatu 59:59 usledio prekid zbog mraka. Meč je trajao 9 sati i 57 minuta, odigrano je 163 gema, a kraj mu nije došao… Opširnije…

Podeli post