Novak: Bio sam blizu osvajanja sva tri seta!


Nakon poraza u polufinalu US Opena od Švajcarca Rodžera Federera, Novak nije krio da je razočaran načinom na koji je izgubio.

„Bio sam blizu osvajanja sva tri seta. U situacijama kada sam bio blizu da napravim brejk, počeo sam neobjašnjivo da pravim greške. Ne bih da pričam o sreći, ali mislim da je na ovom meču nisam imao. I zbog toga sam razočaran“, rekao je Novak na konferenciji za novinare posle meča.

Srpski teniser je u šestom gemu prvog seta došao do brejka i prednosti od 4:2, ali je Federer neposredno u narednom uzvratio i izjednačio.

“Mislim da sam najgore odigrao u sedmom gemu prvog seta. Ko zna šta bi se desilo da sam poveo sa 5:2, možda bi se stvari promenile… Kada povedete u meču, steknete ogromnu prednost, dobijete potrebno samopouzdanje, a protivniku postane mnogo teže“, rekao je u nastavku.

Šansi je bilo i u drugom i u trećem setu, ali i one su propuštene.

“Voleo bih da sam iskoristio prilike. Kada su mi se ukazale šanse nisam uspeo da se snađem i to u nekoliko navrata. Zbog toga sam razočaran. Kada je trebalo da učinim nešto bolje – jednostavno nisam uspeo“, rekao je Đoković.

“Ali, to je tenis. Izgubio sam. Imao sam prilike, nisam ih iskoristio i zbog toga žalim. Međutim, predstoji mi još uspešnih godina u tenisu“, završio je Novak.

Podeli post