Novak bolji od Gaskea, u velikom finalu Pekinga protiv Rafe!

Novak bolji od Gaskea, u velikom finalu Pekinga protiv Rafe!

I nakon svog 18. meča u prestonici Kine Novak ne zna za poraz!

Nakon titula 2009., 2010. i 2012. godine najbolji srpski teniser će se u nedelju boriti za četvrti trofej u Pekingu.

U polufinalu „China Open“-a Nole je u subotu bez izgubljenog seta savladao desetog tenisera sveta, Rišara Gaskea rezultatom 6:4, 6:2, i tako poveo sa 9-1 u međusobnim duelima protiv Francuza.

Gaske je bolje ušao u meč, oduzeo servis Novaku u četvrtom gemu i poveo sa 3:1. Peti gem sasvim sigurno se može nazvati gemom odluke. Trajao je 15 minuta, a Novak je uspeo da iskoristi šestu brejk loptu i momentalno se vrati u duel. Srpski teniser je u nastavku još jednom oduzeo servis Gaskeu i poveo u setovima sa 1:0 (6:4).

U drugom setu Novak je potpuno kontrolisao igru i sigurnim brejkovima u trećem i sedmom gemu došao do svoje nove završnice turnira u Pekingu.

„On je dobro ušao u meč, ali nije uspeo da održi ritam do kraja. Znao sam da mogu da slomim njegov otpor ukoliko budem agresivan u dužim razmenema udaraca. To sam učinio i uspeo sam. Forhend me je danas služio prilično dobro“, rekao je Novak nakon meča.

Polufinalni susret trajao je jedan čas i 20 minuta.

U velikom finalu Otvorenog prvenstva Kine Nole će u nedelju od 10:00h (po našem vremenu) igrati protiv drugog nosioca, Španca Rafaela Nadala, novog svetskog broja 1 od ponedeljka.

Nadal je plasman u finale izborio pobedom nad Tomašom Berdihom rezultatom 4:2, kada je Čeh bio prinuđen da preda meč zbog povrede.

Finalni duel Pekinga između Noleta i Rafe biće njihov 38. u karijeri. Novak je do sada 15 puta trijumfovao u okršajima protiv Nadala.

U 2013. sastajali su se četiri puta. Najpre je Novak bio bolji u finalu Monte Karla, da bi potom Španac odneo pobede u Parizu (Rolan Garos), Montrealu i Njujorku (US Open).

Fotografija: Reuters

Podeli post