Novak bolji od Iznera posle maratona, Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa!


Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa, pobedom nad selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Odlučujući, treći poen za Srbiju doneo je Novak Đoković, koji je posle fantastične borbe i maratonskih pet setova savladao 20. igrača sveta, 206cm visokog Džona Iznera rezultatom 7:5, 3:6, 6:3, 6:7 (6:8), 6:4. Meč je trajao 4 časa i 15 minuta.

Trenutan rezultat je 3:1 za našu zemlju, tako da poslednji, peti meč neće imati takmičarski značaj.

Protivnik naših tenisera u četvrtfinalu od 9. do 11. jula biće Hrvatska, koja je sa 5:0 deklasirala Ekvador.

Srbija će u ovom duelu biti gost, odlučeno je žrebom u Londonu pre nekoliko meseci.

Obojica tenisera ušli su u meč sigurno, ne dozvolivši ni jednu brejk šansu u prvih pet gemova. Prvu brejk loptu, Novak je propustio u šestom gemu. Nekoliko gemova kasnije, srpski teniser je pri vođstvu od 5:4 imao dve set lopte na servis rivala, ali ih je Izner odličnim servisima spasio. U dvanaestom gemu, Novak konačno uspeva da slomi otpor rivala, koristi četvrtu set loptu, koja mu je donela uvodni period igre rezultatom 7:5 nakon 55 minuta.

Za razliku od prvog seta, koji je protekao u znaku Novaka, u drugom je uspešniji bio Izner, koji je nakon dva brejka u prvom i poslednjem gemu doneo izjednačenje u setovima (3:6).

U trećem setu Novak je pronašao svoj ritam, da bi kao rezultat toga načinio brejk u petom gemu. Već u narednom, drugi teniser sveta je morao da spašava dve brejk lopte. Još jedan brejk u poslednjem gemu, Novaku je doneo osvajanje seta rezultatom 6:3.

Uzbuđenje u Areni je raslo, a više od 15.000 posetilaca je napravilo atmosferu kakva priliči fudbalskim utakmicama. Igrao se gem za gemom, sve do taj-brejka, koji je pripao Izneru zahvaljujući jednom mini-brejku više (6:8).

Meč je ušao u odlučujući peti set, u kome je prvi popustio Amerikanac, Nole pravi brejk u petom gemu za prednost od 3:2. To je bilo dovoljno da se ostvari istorijski uspeh naših tenisera!

Sem Kveri je u poslednjem meču savladao Viktora Troickog sa 2:0, po setovima 7:5, 6:2, pa je ukupan rezultat 3:2 u korist Srbije.

Podeli post