Novak bolji od Nalbandijana za četvrtfinale Sinsinatija!


Novak Đoković opravdao je ulogu favorita u meču osmine finala Masters turnira u Sinsinatiju, pošto je u četvrtak uveče po našem vremenu savladao 37. tenisera sveta, Davida Nalbandijana iz Argentine.

Posle jednog časa i 36 minuta igre na Grandstand terenu, Novak je slavio rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 7:6 (9:7).

Ovo je Novakova 101. pobeda na turnirima iz Masters serije u karijeri, a četvrta (od pet susreta) nad nekada trećim teniserom sveta, koji se na ATP Tour vratio posle velike pauze, na koju je bio prinuđen zbog operacije kuka.

Već u prvom gemu Novak je bio u situaciji da spašava dve brejk lopte. Nakon što je ovu misiju uspešno okončao, srpski teniser je napravio niz od dve brejka, koji su mu doneli prednost od značajnih 4:0. U sledećem gemu Nalbandijan je uspeo da vrati jedan brejk, ali Novak i treći put oduzima servis rivalu za 5:1, potom i 6:1 nakon svog servis gema. U setu koji je trajao tačno 30 minuta nismo videli spektakularnu igru tenisera. Nalbandijan nije uspeo da osvoji nijedan gem na svoj servis, više je grešio od Novaka, a pravio manje direktnih poena.

Neobičan tok meča nastavio se i u drugom setu. Nalbandijan u drugom gemu stiže do brejka i vođstva od 2:0. U nastavku Đoković pravi brejk, potom Nalbandijan, pa opet Novak, nakon čega je usledilo izjednačenje, 3:3. Argentinac je pri vođstvu od 5:4 imao dve vezane set lopte na servis rivala. Novak je uspeo da ih anulira i donese novo poravnanje – 5:5. Došao je na red taj-brejk, u kome se Novak posle inicijalne prednosti od 3:1 suočio sa još tri set lopte četiri godine starijeg protivnika. U najtežim trenucima srpski teniser je pružio najkvalitetniji tenis i set posle 66 minuta osvojio rezultatom 7:6 (9:7).

„Jesam dobio prvi set bez problema, ali čim je Nalbandijan počeo da igra kako može, odmah se videlo koliko je opasan rival. Bila je vrućina, koja je i njemu smetala, tereni u Sinsinatiju su brzi, nije uvek lako izdržati razmenu udarca sa takvim rivalom“, kaže Novak.

„Ovo je turnir koji nisam osvojio i želeo bih da zaokružim seriju na Mastersima, pobeđivao sam u Indijen Velsu, Majamiju, Torontu, samo ovde nemam titulu. Beton je moja najbolja podloga, mislim da imam šansu da uđem u završnicu“, smatra Novak.

Statistika meča: as poeni (2-2), duple servis greške (3-5), direktni poeni (14-17), neiznuđene greške (17-31).

Novak će u četvrtfinalu turnira „Western & Southern Financial Group Masters“ igrati protiv Endija Rodika (SAD, 9). Trinaesti teniser sveta je savladao Robina Soderlinga (Švedska, 5) rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 6:7 (7:9), 7:6 (7:5).

Amerikanac vodi 4-2 u međusobnim susretima.

Da podsetimo, Novak je 2009. godine u finalu Sinsinatija poražen od Švajcarca Rodžera Federera rezultatom 1:6, 5:7.

Podeli post