Novak bolji od Štebea na startu turnira u Dubaiju


Photo: Getty Images

Nakon nepunih mesec dana odsustva sa terena posle osvajanja Otvorenog prvenstva Australije, Nole se pobedom vratio na ATP scenu.

U prvom kolu turnira iz serije 500 u Dubaiju, na kojem brani trostruku titulu, najbolji teniser sveta savladao je rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:2 Nemca Kedrika Marsela Štebea (72. igrač ATP liste).

Štebe je tokom celog susreta pružao snažan otpor Novaku, bio maksimalno agresivan, ali mu to nije bilo dovoljno da načini bilo kakvo iznenađenje.

„Odigrao je dobro, mlad je momak i bio je svestan da nema šta da izgubi. Impresionirao me je svojim izdanjem u prvom setu”, rekao je Novak posle pobede.

„Zadovoljan sam kako sam odigrao meč. Nisam imao velike padove u igri, niti sam napravio mnogo neiznuđenih grešaka. Naterao me je da se pomučim, ali sam zadovoljan svojim izdanjem posle četiri nedelje pauze.”

Prvi brejk u uvodnom setu Novak je načinio u početnom gemu i on mu je ujedno doneo i osvajanje ovog perioda igre.

U petom gemu drugog seta Srbin je još jednom oduzeo servis Nemcu i približio se šesnaestoj uzastopnoj pobedi u Emiratima, koja je usledila nakon još jednog brejka, u sedmom gemu.

U drugom kolu „Dubai Duty Free Tennis Championships“-a Novak će u sredu igrati protiv Sergeja Stakhovskog (Ukrajina) koji je bio ubedljiv protiv domaćeg tenisera Omara Avadija (vajld karta). Slavio je rezultatom 6:1, 6:2.

Trostruki šampion Dubaija i Stakhovski do sada su se sastali dva puta, Novak je dobio oba meča. Poslednji put su igrali u Roterdamu 2010.godine.

Noletov mlađi brat, Marko Đoković, kome je pripala specijalna pozivnica organizatora za učešće u glavnom žrebu, nije uspeo da se plasira u drugo kolo Dubaija, pošto ga je na startu turnira nadigrao kvalifikant iz Kazakhstana, Andrej Golubjev – 6:3, 6:2.

Ovo je bio Markov debi na nekom od turnira iz serije 500.

Podeli post