Novak danas stiže u Beograd, večeras je žreb za Serbia Open


Photo: Beta

Nešto manje od 24 sata deli nas od početka trećeg po redu izdanja beogradskog ATP turnira „Serbia Open 2011 Powered by Telekom Srbija“, koji će se od 23. aprila do 1. maja održati na terenima Teniskog Centra Novak.

Ceremonija izvlačenja parova glavnog žreba konkurencije singlova održaće se večeras sa početkom u 19 časova u Skupštini grada Beograda.

Žrebu će prisustvovati direktor turnira, Goran Đoković i Dušan Lajović, domaći teniser koji je od organizatora turnira dobio „vajld kartu“.

Za titulu i 250 ATP poena boriće se 28 tenisera. Prva četiri nosioca: Nole, Viktor Troicki, Giljermo Garsija-Lopez i Albert Montanjes biće slobodni u prvom kolu, tako da njih nastup na Serbia Openu očekuje od srede.

Jedno je izvesno – glavni favorit i šampion iz 2009. godine, Novak Đoković i Viktor Troicki ne mogu se sastati pre finalnog susreta.

„Sledeće nedelje počinje Serbia Open. Ja stižem danas u Beograd i jedva čekam da zaigram pred domaćom publikom. Idemooo“, napisao je Nole na Tviteru.

Veliku pažnju privlače i mečevi dobitnika specijalne pozivnice organizatiora: Ernesta Gulbisa (Letonija), Dušana Lajovića (Srbija) i Fernanda Gonzaleza (čile), koji se vraća na teren posle operacije desnog kuka.

Sem Kveri (SAD) neće braniti titulu, koju je osvojio pobedom nad Iznerom prošle godine.

Odmah nakon izvlačenja parova glavnog žreba uslediće žreb za kvalifikacije, koje su na programu u subotu i nedelju, 23. i 24. aprila.

Pored mečeva 1. kola kvalifikacija koji startuju u 10 časova ujutru, prvog dana turnira na stadionu Fudbalskog kluba Dorćol održaće se humanitarna fudbalska utakmica između osvajača Dejvis kupa u ime Serbia Opena i “zvezda”, za koje će nastupiti Savo Milošević, Vlade Divac, Dragan Jovanovic, Zoran – Bata Mirković, Nenad Jestrović i drugi.

Od 15 časova istog dana uslediće zabava za najmlađe pod nazivom „Kids Day“ u organizaciji Unije Teniskih Profesionalaca Srbije.

U 18 časova u subotu obaviće se žreb za dubl konkurenciju Serbia Opena, da bi u 21 čas program zatvorila modna revija na kojoj će biti predstavljena najnovija Distante kolekcija.

Podeli post