Novak: Davidenko je bio prejak!


Najbolji srpski teniser svih vremena, neće se boriti za titulu na Masters turniru u kineskom gradu Šangaju, pošto ga je u polufinalu savladao Rus Nikolaj Davidenko rezultatom 2:1.

Ipak, Novak je svestan da je u poslednje dve nedelje uradio veliki posao – osvojio je turnir u Pekingu, stigao među četiri najbolja u Šangaju… Od ponedeljka će ponovo biti treći na ATP listi!

“Razočaran sam jer sam igrao odlično… Ipak, iza mene su dve nedelje odličnog tenisa. Nije bilo nikakvih problema sa mnom u tom taj-brejku, već je Davidenko jednostavno igrao mnogo bolje. Danas je očigledno bio previše dobar za mene. Razočaran sam zbog ovog poraza, jer smatram da sam i u ovom meču igrao odlično, a hteo sam i da uđem u još jedno finale. S druge strane, moram da priznam da ni ovako nije ispalo loše… Imao sam sjajne dve nedelje u Kini, osvojio jedan turnir i igrao polufinale na drugom, tako da ipak mogu biti zadovoljan onim što sam prikazao „, rekao je Novak.

Davidenko je, s druge strane, izjavio da baš i nije siguran da je u jučerašnjem meču pobedio teniser koji je igrao bolje, istakavši da Novak ima sve razloge da bude ponosan na sebe i svoje rezultate.

„Meč je trajao tri sata i odlučen je tek u taj-brejku, što dovoljno govori o tome koliko je bilo teško ostvariti ovu pobedu. A da li je pobedio bolji? Ne znam, nisam siguran… Verovatno je on bio bolji, ali ja sam na kraju pobedio. Jednostavno, Đoković je izgubio koncentraciju u odlučujućim momentima meča i to mi je dozvolilo da se plasiram u finale“, rekao je Davidenko.

Podeli post