Novak deklasirao Matjea za plasman u osminu finala Majamija!


Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Masters turnira u Majamiju, pošto je u ponedeljak ujutru po našem vremenu savladao 33. tenisera sveta, Francuza Pola-Enri Matjea sa 2:0, po setovima 6:4, 6:1.

Pri rezultatu 2:1 u prvom setu, Novak je propustio dve vezane prilike da prednost poveća na 3:1. U narednom gemu, u istoj situaciji našao se Matje, ali je brejk „morao da sačeka“ na peti gem. Zahvaljujući duplim greškama Francuza, srpski teniser pravi brejk i dolazi do vođstva od 3:2, potom i 4:2. Igrao se gem za gemom, da bi Novak pri 5:4 spasio jednu brejk loptu i došao do osvajanja uvodnog perioda igre rezultatom 6:4.

Pri ovom rezultatu meč je prekinut zbog jakog pljuska u Ki Biskejnu, ali je posle kraće pauze nastavljen u znaku trećeg nosioca, koji je fantastičnom realizacijijom brejk šansi (3/3) došao do osvajanja drugog seta, u kome je od odigranih 41 poena osvojio čak 28.

U četvrtom kolu turnira u Majamiju, Novak će se sastati sa čehom Tomašom Berdihom, 21. nosiocem, koji je posle tri seta igre savladao domaćeg tenisera Džejmsa Blejka (6:4, 6:7, 6:3).

Biće to drugi susret srpskog i češkog tenisera. Iz njihovog jedinog dosadašnjeg duela, Novak je izašao kao pobednik. Bilo je to u polufinalu prošlogodišnjeg turnira u Bangkoku (7:5, 6:1).

Podeli post