Dejvis kup reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u četvrtfinale.

Iako nije uspela da trijumfuje protiv Nemačke u svom poslednjem duelu u okviru grupe F Dejvis kupa u Insbruku, teniska reprezentacija Srbije nastavlja takmičenje.

Nemci su posle tri odigrana meča slavili rezultatom 2:1.

U prvom meču dana Filip Krajinović je poražen od Dominika Kopfera rezultatom 6:7 (4:7), 4:6.

Izjednačujući poen našoj zemlji doneo je Novak rutinskom pobedom nad prvim reketom Nemačke, Janom Lenardom Štrufom (#51) rezultatom 6:2, 6:4.

„Počeo sam odlično, dobio prvih osam poena i kontrolisao meč u nastavku. Set i 3:1. Servis je dobro funkcionisao, ali je i on počeo da igra bolje u poslednjih 4-5 gemova. Ja sam promašivao neke lopte, ali sam uspeo da pronađem servis kada je to bilo potrebno“, rekao je prvi teniser sveta posle meča.

Boje Srbije u dublu branili su Novak Đoković i Nikola Ćaćić. Taj okršaj pripao je posle dva časa i 16 minuta i velikog broja preokreta Kevinu Kravjecu i Timu Pucu rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (7:5), 3:6, 7:6 (7:5).

Iako su u trećem setu imali brejk prednosti, srpski tandem nije uspeo da isti sačuva do kraja. Od 3:1 su dozvolili protivnicima da dođu do 4:4, a zatim su u jedanestom gemu propustili dve brejk lopte. Nemci, koji se nalaze među 20 najboljih na ATP listi dublova, dobili su taj-brejk identičnim rezultatom kao prvi.

Srbija je zauzela 2. mesto u grupi F i kao jedna od dve najbolje drugoplasirane selekcije iz šest grupa ide u četvrtfinale.

Izabranici Viktora Troickog sele se u Madrid, gde ih u sredu, 1. decembra, očekuje duel protiv Kazahstana.

Parovi četvrtfinala:

Italija – Hrvatska (29. novembar)
Velika Britanija – Nemačka (30. novembar)
Srbija – Kazahstan (1. decembar)
RTF – Švedska (2. decembar)

Fotografija: Profimedia

Podeli post