Novak drugi nosilac na Mastersu u Torontu


Photo: Terrazza Martini

Šesti turnir iz Masters 1000 serije u tekućoj sezoni igra se od 9. do 15. avgusta u najvećem kanadskom gradu, Torontu.

Posle skoro mesec dana pauze Novak upravo ovde startuje letnju severnoameričku turneju, koja će epilog dobiti krajem avgusta na poslednjem Grend Slemu u 2010. godini, US Openu (Njujork).

Najbolji srpski teniser postavljen je za drugog nosioca turnira, tako da će na startu biti slobodan.

U drugom kolu Toronta Novak ide na Francuza Žilijena Benetoa, 33. tenisera sveta, sa kojim se sastajao četiri puta i odneo tri pobede.

Težak zadatak srpskog tenisera očekuje već u trećem kolu, kada bi moglo doći do susreta sa 15. igračem ATP liste, neugodnim Jirgenom Melcerom iz Austrije.

Na Novakovom putu u četvrtfinalu su Nikolaj Davidenko, Fernando Verdasko i Markos Bagdatis.

Rodžer Federer, Tomaš Berdih, Mihail Južnji, Nikolas Almagro i Žil Simon su potencijalni rivali u polufinalu.

Prvi teniser sveta, Rafael Nadal i Britanac Endi Mari (branilac titule) nalaze se u gornjoj polovini žreba, tako da susret sa Novakovm nije moguć pre finala.

Prošle godine, Novak je zaustavljen u četvrtfinalu od Endija Rodika (SAD). Da podsetimo, Đoković je osvojio „Rodžers Kup“ 2007. godine savladavši u završnici Švajcarca Rodžera Federera.

U paru sa najboljim teniserom sveta, Rafaelom Nadalom, Novak će nastupiti u Torontu i u konkurenciji parova.

Prvi rivali srpsko-španske kombinacije biće dobitnici „vajld karte“ organizatora, kanadski teniseri Vasek Pospisil i Miloš Raonić (noć između ponedeljka i utorka oko 03:00h po našem vremenu).

„Rodžers Kup“ najstariji je teniski turnir posle Vimbldona i US Opena, a ovogodišnje izdanje održaće se na kompleksu „Rexall“ centra (tvrda podloga, 3.000.000 $).

Podeli post