Najbolji teniser sveta pobedom se vratio na Serbia Open gde je poslednji put učestvovao 2011. godine.

U drugom kolu ATP turnira u glavnom gradu Srbije, Novak je rutinski savladao Sunvu Kvona (85. na svetu) iz Južne Koreje rezultatom 6:1, 6:3.

„Odigrao sam dobro od početka, osim tog gema gde sam izgubio u drugom setu. Mislim da je bio odličan nastup. Dobro sam se kretao, menjao ritam, servirao dobro u važnim momentima i igrao sam kvalitetno. Ovde često treniram i koristim teren kao bazu kad sam u Beogradu. Čudno je što nema publike, ali je lepo videti ljude na terenu, porodicu, prijatelje. Oni mogu da dođu, imamo nekoliko stotina ljudi dozvoljeno i osećao sam se dobro, atmosfera je bila intimna i inspirativna. Kao kod kuće, tu mi je i brat (Đorđe) kao organizator. Imali smo malo maler sa vremenom, koji je uticao na teren, ali utisci igrača i trenera su bili pozitivni, to je lepo. Lepo je i posebno što smo vratili ovde turnir posle devet godina“, rekao je Nole na konferenciji posle meča.

Sa dva brejka na startu meča srpski teniser je poveo sa 5:0 i dva gema kasnije osvojio početni set. Izgledalo je da će drugi set imati isti scenario, ali je posle dva brejka i vođstva od 5:1, servirajući za set i meč, Novak dozvolio rivalu da napravi prvi brejk. Brzo je, međutim, uzvratio i okončao duel u svoju korist.

Statistika: as poeni (2-3), dvostruke servis greške (2-3), broj osvojenih poena (60-35).

U četvrtfinalu Serbia Opena gledaćemo srpski okršaj, Novak Đoković protiv Miomira Kecmanovića (ATP #47). Biće to njihov prvi međusobni duel u karijeri.

„Pripremam se slično, nezavisno je li srpski igrač ili ne. Sa Mićom nisam igrao zvanični meč pa ću uraditi analizu. Igra dobro, omiljena podloga mu je šljaka. To što se turnir igra ovde može da bude podstrek i motivacija, ali tanka je linija između tvog najboljeg tenisa i možda slabijeg kvaliteta jer imaš taj pritisak koji je neminovan. Kad igraš kući ti imaš utisak da moraš da pobediš. Drugačije je kod ostalih turnira, ne osećaš toliko moranje“, završio je Novak.

Svi mečevi četvrtfinala na programu su u petak.

Fotografija: Fonet

Podeli post