Novak ekspresno do osmine finala Melburna i susreta sa Hjuitom!


Fotografija: Getty Images

Šestu godinu u nizu Nole će igrati u osmini finala Australijen Opena!

Dominacija najboljeg tenisera sveta na terenima Melburn Parka nastavila se u trećem kolu, pošto je za samo 74 minuta fantastične igre Nole eliminisao i 81. igrača sveta, Nikolasa Maua iz Francuske rezultatom 3:0, po setovima 6:0, 6:1, 6:1.

U prvom setu, koji je trajao 24 minuta, Novak je ostavio Maua (koji danas slavi 30. rođendan) bez ijednog gema.

Nešto jači otpor francuski teniser je pružio u nastavku, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi sjajno raspoloženi Novak, koji posle dva brejka (u četvrtom i šestom gemu) stiže na samo set do četvrtog kola – 6:1.

Identičnim rezultatom okončan je i treći set – „brutalnih“ 6:1 za branioca titule.

„Veoma sam zadovoljan svojom igrom. Mislim da ne moram da radim na nekim udarcima, možda eventualno na servisu i kondiciji kako bih se najbolje spremio za drugu nedelju. Propustio sam prvu nedelju sezone da bih se spremio za Melburn. Uslovi su sjajni. Odgovaraju jako mom stilu igre, i danju i noću. Igram u životnoj formi i stvarno jedva čekam sledeću nedelju“, rekao je Nole posle meča.

Statistika meča: as poeni (7-0), duple servis greške (1-5), direktni poeni (31-12), neiznuđene greške (8-26).

U osmini finala Australijen Opena u ponedeljak, Nole će igrati protiv nekada svetskog broja 1, domaćeg tenisera Lejtona Hjuita, koji je bio bolji od Kanađanina Miloša Raonića (23. nosilac) rezultatom 4:6, 6:3, 7:6, 6:3.

Protiv Hjuita Nole ima učinak 4-1. Australijanac za pobedu protiv Novaka ne zna od 2006. godine.

Podeli post