Novak i Viktor akteri spektakla u Banjaluci!


Fotografija: Mondo

Najbolji teniseri Srbije, Novak Đoković (3) i Viktor Troicki (29) pred više od 4.000 gledalaca odigrali su egzibicioni meč u banjalučkoj dvorani „Borik“.

Iako u drugom planu, meč je završen rezultatom 7:6 (8:6) za Troickog.

Tokom sjajnog spektakla zabavnog karaktera koji je trajao nešto više od jednog časa, mogli smo da vidimo sve specijalitete na koje nas je Novak navikao tokom svoje karijere. Najzanimljivije su svakako bile – imitacije.

U više navrata tenisere su na terenu menjala deca koja su imala priliku da na minut odigraju po koji poen „protiv“ svojih idola. U tom trenutku igrač koji je odmarao bio je „zatrpan“ decom, sa kojom se slikao i delio autograme. Tako je bilo i nakon duela…

Za razliku od Troickog koji je ranijih godina učestvovao na čelindžeru u Banjaluci, Đokoviću je ovo bilo prvo pojavljivanje pred publikom u glavnom gradu Republike Srpske.

“Prvi put sam u Banjaluci, ali sam u kontaktu sa ljudima koji ovde žive i oni su mi pričali koliko ljudi ovde vole tenis i da prate moje mečeve. Drago mi je što smo došli ovde i to zadovoljstvo ćemo podeliti sa građanima Banjaluke i RS“, rekao je Novak na terenu pred početak meča.

Prihod od prodaje ulaznica u iznosu od 34.000 konvertibilnih maraka namenjen je za izgradnju igrališta za decu sa invaliditetom, koji borave u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ u Banjaluci.

Organizator ovog egzibicionog meča humanitarnog karaktera bila je kompanija „M:tel“, pod pokroviteljstvom Vlade Rapublike Srpske i Grada Banjaluke.

Nakon sjajne 2009. godine u kojoj je odigrao 97 mečeva (78 pobeda, 19 poraza), osvojio pet titula (Dubai, Beograd, Peking, Bazel, Pariz) i igrao u još pet finala, Novak će se uputiti na zasluženi odmor nakon koga će uslediti pripreme za 2010. godinu i napad na drugo mesto svetske rang liste.

Podeli post