Novak igra u Akapulku sledeće nedelje!

Najbolji srpski teniser prihvatio je specijalnu pozivnicu organizatora ATP turnira u Akapulku, tako da će se već 27. februara vratiti na teren.

Biće to Novakov debitanski nastup na „Abierto Mexicano Telcel“-u, turniru koji pripada seriji 500.

Branilac titule u ovom gradu na jugu Meksika je Austrijanac Dominik Tim, koji je pre dvanaest meseci u finalu bio bolji od Bernarda Tomića.

Novak će nakon Akapulka otputovati u Sjedinjene Američke Države, gde ga u periodu od 9. marta do 2. aprila očekuju dva Masters turnira, u Indijen Velsu i Majamiju.

Drugi igrač ATP liste je na prošlogodišnjem „BNP Paribas Open“-u u Indijen Velsu osvojio rekordnu petu titulu. U meču odluke bio je bolji od Miloša Raonića rezultatom 6:2, 6:0.

Što se tiče „Miami Open“-a, Novak je šest puta do sada osvajao ovaj Masters. U finalu 2016. godine je savladao Keija Nišikorija rezultatom 6:3, 6:3 i postao prvi teniser koji je četiri puta „vezao“ titule u Indijan Velsu i Majamiju.

Nole će se nakon tri turnira na američkom kontinentu vratiti u Beograd, gde ga od 7. do 9. aprila očekuje nastup za reprezentaciju Srbije protiv Španije u okviru četvrtfinala Dejvis kupa.

Podeli post