Samo jedna korak deli Novaka od zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu!

Srpski teniser je u polufinalu olimpijskog turnira pokazao fantastičnu igru i srušio 11. nosioca Lorenca Muzetija rezultatom 6:4, 6:2 i obezbedio svojoj zemlji još jednu medalju.

„Teško je sada sabrati sve emocije. Prvo olimpijsko finale, uspeo sam da prebrodim prepreku polufinala. Neću da stajem ovde, idem na zlato! Moram da proslavim plasman u finale kako dolikuje, obezbedio sam medalju za Srbiju. Nadam se da sam obradovao navijače u Srbiji i nadam se najboljem u finalu“, rekao je Novak posle meča.

Prvu veliku šansu u uvodnom setu Novak je imao u četvrtom gemu, kada je propustio čak četiri brejk lopte. U krucijalnom trenutku, desetom gemu, Muzeti je imao 40:0 na svoj servis, ali je Novak vezao pet fenomenalnih poena i poveo u setovima.

Početak drugog seta protekao je u znaku četiri brejka u nizu. Novak je u petom gemu konačno uzeo gem na svoj servis, a zatim brejkom u sledećem i potvrdom istog poveo sa 5:2. Novim brejkom u gemu koji je usledio, Novak je došao do prvog olimpijskog finala u karijeri.

Statistika: as poeni (3-0), dvostruke servis greške (1-2), direktni poeni (18-12), neiznuđene greške (23-27), broj osvojenih poena (68-52).

Novak će se za prvu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u nedelju (oko 14 časova) boriti protiv drugog nosioca Karlosa Alkaraza, koji je deklasirao Feliksa Ožer-Alijasima u polufinalu (6:1, 6:1).

„Nadam se svom najboljem izdanju u nedelju. Niko od nas ovde nije izgubio set. Znam šta predstavlja taj izazov, Alkaraz je najteži mogući protivnik u ovom trenutku“, završio je Novak.

Srpski i španski teniser su podelili po tri pobede do sada. Poslednja je pripala Alkarazu u finalu Vimbldona pre nepune tri nedelje.

Fotografija: Profimedia

Podeli post