Jedan čas i 36 minuta bilo je potrebno najboljem teniseru sveta da se plasira u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske.

Novak je u svom uvodnom meču na Rolan Garosu rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 6:2, eliminisao 44. igrača ATP liste Huberta Hurkača iz Poljske.

Prvi nosilac je duel otvorio brejkom. U šestom gemu je imao dve šanse da isti duplira, no set je ipak završio u svoju korist sa dva gema razlike, 6:4.

U drugoj deonici meča viđena su četiri brejka. Novaku su pripala prva dva za prednost od 4:1, ali je Hurkač neposredno vratio jedan i smanjio na 4:2. Do kraja seta Novaku su pripala preostala dva gema za sigurnih 6:2.

Sa dva brejka, u prvom i sedmom gemu, Novak je stavio tačku na svoj prvi meč na drugom gren slemu u sezoni.

„Savršen meč za mene za početak Rolan Garosa. Hurkač je talentovan igrač, može da bude izuzetno opasan. Nikada ranije nisam igrao protiv njega, morao sam da startujem oštro. Zadovoljan sam kako sam odigrao danas“, rekao je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (6-8), dvostruke servis greške (1-2), direktni poeni (27-21), neiznuđene greške (14-23), broj osvojenih poena (86-51).

Švajcarac finskog porekla, Henri Laksonen biće Noletov rival u drugom kolu Pariza u četvrtak. On je u glavni žreb ušao kao „srećni gubitnik“, a u prvom kolu je bio bolji od kvalifikanta Pedra Martineza rezultatom 3:0.

Novak i 27-godišnji Laksonen se do sada nisu sastajali.

Fotografija: Profimedia

Podeli post