Druga ovonedeljna pobeda u Madridu donela je Novaku plasman u polufinale četvrtog Masters turnira u sezoni.

Prvi teniser sveta i prvi nosilac je bez većih problema izašao na kraj sa Poljakom Hubertom Hurkačom (ATP #14) i savladao ga u četvrtfinalu „Mutua Madrid Open“-a rezultatom 6:3, 6:4.

Novak je danas odigrao meč bez oscilacija, na terenu proveo svega jedan čas i 20 minuta i došao do četvrte pobede nad Poljakom u isto toliko susreta.

Jedinu brejk loptu u prvom setu Novak je realizovao u drugom gemu i isti dobio rezultatom 6:3 posle 33 minuta. Servis je funkcionisao odlično od samog početka duela i to je imalo značajan uticaj na Novakovu igru.

I na startu drugog seta bilo je jasno da Hurkač danas nije na svom nivou. Najpre je spasio brejk loptu u uvodnom gemu, ali u petom nije uspeo da se sačuva. Novak pravi drugi brejk u susretu i stiže do 3:2, zatim i 4:2. Ispostavilo se da je, kao u prethodnom, i u drugom setu jedan brejk bio presudan.

Statistika: as poeni (6-3), dvostruke servis greške (1-2), direktni poeni (16-13), neiznuđene greške (15-24), broj osvojenih poena (62-48).

Novak će u polufinalu Madrida u subotu od 16 časova igrati protiv Karlosa Alkaraza (7) koji je u španskom četvrtfinalnom derbiju pobedio trećeg nosioca Rafael Nadala (6:2, 1:6, 6:3). Biće to njihov prvi međusobni susret.

Fotografija: Profimedia

Podeli post