Prvi nosilac u Njujorku zabeležio je drugu pobedu na svom šesnaestom po redu US Openu u karijeri.

Novak je u okviru meča drugog kola poslednjeg gren slema u 2021. bez izgubljenog seta slavio protiv 121. igrača sveta Talona Grikspora rezultatom 6:2, 6:3, 6:2.

„Izašao sam na teren fokusiran i odigrao bolji meč nego u prvom kolu. Uvek je zadovoljstvo igrati pred publikom na ovom terenu u večernjoj sesiji. Motivisan sam da, kao i uvek, pružim svoj najbolji tenis. Hvala svima na sjajnoj atmosferi i podršci“, rekao je Novak posle meča.

Teniseri su na terenu proveli svega jedan čas i 39 minuta.

Novak se bez većih problema izborio sa drugom preprekom na Flešing Medouzu tako što je sva tri seta rešio posle dva brejka u svakom. Jedini brejk Holanđanin je uspeo da napravi u sedmom gemu drugog seta kada se rezultatski vratio u isti, da bi Novak ribrejkom „ugasio“ svaku nadu devet godina mlađeg rivala.

Statistika: as poeni (12-5), dvostruke servis greške (5-2), direktni poeni (32-20), neiznuđene greške (20-28), broj osvojenih poena (89-58).

Novak će u trećem kolu Otvorenog prvenstva Francuske u subotu igrati protiv 56. tenisera sveta Keija Nišikorija.

Japanac, koji je svojevremeno bio četvrti na ATP listi, je u drugom kolu posle četvoročasovnog maratona savladao Amerikanca Mekenzi Mekdonalda.

Iza Novaka i Keija je 19 međusobnih duela, od kojih je Novak 17 završio u svoju korist. Poslednji put su se sastali u četvrtfinalu Olimpijskim igara u Tokiju kada ga je naš teniser deklasirao – 6:2, 6:0.

Fotografija: Getty Images

Podeli post