Novak se u nedelju protiv Federera bori za drugi US Open!

Auto Draft

I na četvrtom gren slem turniru u 2015. godini Nole će igrati u finalu!

Najbolji teniser sveta i šampion Otvorenog prvenstva SAD iz 2011. godine prepustio je u polufinalu svega tri gema braniocu titule i 9. nosiocu Marinu Čiliću – 6:0, 6:1, 6:2.

Ovim trijumfom Novak je povećao prednost u međusobnim duelima nad hrvatskim teniserom na 14-0.

Fenomenalan start meča za prvog nosioca turnira. Nakon što je u drugom gemu iskoristio treću brejk loptu i oduzeo servis Čiliću, Novak je u narednom isti potvrdio i poveo sa 3:0. Ubrzo potom srpski teniser je još dva puta briljirao na servis rivala i otišao na pauzu sa velikih 6:0.

Čilić nije uspeo da nađe recept za raspoloženog Novaka ni u drugom setu. Prvi teniser sveta je oduzeo servis Marinu u četvrtom i šestom gemu, načinio svega tri greške (naspram 16 Čilićevih) i posle 29 minuta igre došao do osvajanja drugog perioda igre rezultatom 6:1.

Već u prvom gemu trećeg seta Novak je zadao novi udarac Čiliću. Brejk, a potom i 2:0. Hrvatski igrač je u četvrtom gemu iskoristio prvu brejk šansu koja mu se ukazala u meču i izjednačio na 2:2. Svi preostali gemovi do kraja susreta pripali su Novaku.

Meč je trajao jedan čas i 25 minuta, nakon kojih je Novak došao do 666. pobede u karijeri.

„Ovo je definitivno moj najbolji meč na turniru. Došao je u pravom trenutku. Marin očigledno nije uspeo da pruži svoj maksimum zbog povrede koja ga muči od četvrtog kola. Srećan sam što sam se plasirao u novo finale ovde“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (3-4), dvostruke servis greške (1-5), direktni poeni (16-11), neiznuđene greške (13-37), ukupno osvojenih poena (83-39).

U svom šestom finalu US Opena Novak će u nedelju od 22:00h (po srednjeevropskom vremenu) igrati protiv Švajcarca Rodžera Federera (2) koji je bio bolji od sunarodnika Stena Vavrinke (5) rezultatom 6:4, 6:3, 6:1.

Federer je u blagoj prednosti u međusobnim okršajima, 21-20.

Fotografija: Getty Images

Podeli post