Novak debitovao u teniskoj Premijer Ligi

UAE Royals_01

Najbolji teniser sveta zaigrao je za ekipu Dubaija (UAE Royals) u prvom izdanju Međunarodne teniske Premijer Lige (28. novembar – 13. decembar).

Novak se u subotu uveče priključio timu koji još čine Karolina Voznijacki, Goran Ivanišević, Nenad Zimonjić, Malek Džaziri, Marin Čilić i Kristina Mladenović.

U nedelju je izazvao erupciju oduševljenja u publici kada je u paru sa Nenadom Zimonjićem izašao na teren Indira Gandi Arene u Nju Delhiju. Srpski dubl je izgubio od Conge i Nestora (Manila Mavericks) rezultatom 5:6, posle dodatnog tajbrejka koji je odlučio pobednika.

Novak makes debut in International Premier Tennis League

Šampion Vimbldona će odigrati singl meč protiv Švajcarca Rodžera Federera u ponedeljak, 8. decembra (oko 17:30h po našem vremenu), a zatim sledi selidba u Dubai (11. – 13. decembra) koji je poslednja stanica ovog takmičenja.

Srpska teniserka Ana Ivanović takođe učestvuje u IPTL ligi, a njoj je žrebom pripala ekipa iz indijskog Delhija. Tu se još nalaze Rodžer Federer, Gael Monfis, Pit Sampras, Rohan Bopana, Sanja Mirza i Fabris Santoro.

Treći tim je Singapur, koji u sastavu ima Berdiha, Agasija, Hjuita, Serenu Vilijams, Soareša, Raftera, Hantuhovu i Kirgiosa.

Četvrti je Manila, sa Endijem Marejem kao prvom zvezdom, uz Congu, Nestora, Moju, Hjuija, Šarapovu i Flipkens.

Na „The International Premier Tennis League“ odigraće se ukupno 24 meča, u četiri grada, svako sa svakim, po Round Robin sistemu.

Fotografija: Getty Images / IPTL

Podeli post